Kan jag skriva en bok?

Tanken och visionen släpper inte mig. Av någon anledning har jag gått och burit på den i flera år nu men aldrig vågat ta tag i den på allvar. Skulle jag fixa det? Har jag något inom mig som kan intressera någon annan? Är det möjligt för mig att skriva en bok? Det finns bara ett sätt att reda på ifall jag har den talang, passion och disciplin som krävs. Jag måste testa!

I memoarer om författare och skribenter vittnas det om sömnlösa nätter, ångestattacker och allt för stor alkoholkonsumtion. Skrivandet verkar med andra ord vara en prestation på det yttersta av vad en människa kan prestera.

Också för egen del hade det varit skönt om denna tröskel kunde upplevas som lägre även om mina kval inte på långa vägar går att jämföra med de tidigare nämnda. Nu är det ju inte så att jag tror att man som skribent eller författare behöver vara knäpp (vilket man ibland kan föranledas att tro) eller leva på något speciellt sätt. Men hur blir man då en duktig skribent? Eller rättare sagt, hur ska jag bli en tillräckligt bra skribent för att ro i hamn med detta? Ja, det har jag inga svar på just nu men jag har mina funderingar. Antagande nummer ett är att ett omfattande läsande underlättar för det egna skrivandet. Att läsa ofta och noga, vilket jag nog menar att jag gör, tror jag är ett sätt att slippa att upprepa redan begångna misstag. Det bidrar också till att man blir förtrogen med språkets möjligheter. Genom att exempelvis studera hur miljöer, personer och platser skildras i skrift tror jag att man lär sig något om skrivandets konst. För den som söker något att skriva om, som jag, så ger också läsningen öppningar för att komma underfund även med detta. Antagande nummer två handlar om att man behöver öva på att skriva själv för att själv bli bättre på det. Antagligen finns det inga genvägar till språkligt kunnande. Det är nog med skrivande som med mycket annat, övning ger färdighet. Det är därför jag har kommit underfull med att detta ska vara min syssla för den närmaste framtiden, att skriva mycket. Väldigt mycket.

skriva.jpgFör att lyckas med skrivandet tror jag alltså främst att det är disciplin, disciplin och disciplin som är nyckeln. Om jag dessutom har en del talang och en del passion så tror jag i och för sig att det dessutom finns ännu bättre förutsättningar för att få ihop till en hel bok. Detta skriver jag nu, att det är ett hantverk i första hand och ett kreativt hokus pokus i andra hand, innan jag börjat skriva på min första bok. Reviderar jag min inställning när jag börjat skriva så kommer jag berätta det här.

För alltså, jag ska börja planera för boken nu. Det jag pratat om i tid och otid och tröttat min omgivning med ska nu genomföras. Okej, jag sitter med ett blankt papper idag men än sen? Alla är ju barn i början! Men, undrar den skeptiske läsaren som tycker att det hela låter lite naivt, har du något plan eller tanke då? Jag måste nog erkänna att den är lite vag just nu men jag håller på att skissa på den. Med andra ord så är jag väldigt mottaglig för goda råd och erfarenheter (maila mig gärna eller skriv en rad här). Men de som känner mig vet att jag kan vara en rätt grundlig person när det gäller och det är den inställningen jag kommer att ha till detta också. Inget förhastat skrivande alltså förrän jag vet hur och varför. Därför läser jag nu först boken Skriv på! av Elisabeth George, och det är steg ett i min plan. Utifrån detta ska jag komma på steg två, tre, fyra och alla andra steg som krävs för att jag ska lära mig att gå. Rapporter om mitt projekt kommer att lämnas här på bloggen från tid till annan. Uppmuntrande ord får gärna lämnas. Realistiska påpekanden som får mig att vakna upp från detta plötsliga ”jag-ska-skriva-en-roman-högmod” undanbedes dock vänligt men bestämt.

61 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Hmmm….är det måhända jag som har influerat dig till dessa grubblerier? :)Tvivlar personligen på att min bok någonsin blir klar i den drömmande värld jag lever utan krav.

 2. Tja du Emma. Till del är det nog så fast jag i och för sig gått och tjatat om det här i åtminstonne fem år eller så. Mycke snack hittills alltså och ganska lite verkstad.

 3. Jag väntar med spänning! Skulle dessutom KÖPA ett exemplar till ORDINARIE PRIS (vilket inte vill säga lite, jag som till och med i bokrea-tider hellre lånar gratis på biblioteket…)

 4. Nå, hur går det med skrivandet? Jag tycks vara ungefär lika gammal som du, och bestämde mig äntligen – igår – efter mååånga års funderande, att börja skriva en bok. Har under ett dygn klurat på en intrig, och när jag nu satte mig vid datorn gjorde jag en Spray-sökning på ”skriva bok”. Gissa vems blogg som kom upp? Så nu är jag nyfiken – hur går det?

 5. Roligt att du hittade hit. Och, jösses, ser att min sida ger en topp-träff på en sådan sökning på Spray. Det sätter ju onekligen lite press på mig.
  Jag skriver,och skriver. Ibland mer intensivt och ibland när tiden inte riktigt räcker till så blir det lite mindre. Vad det hela kommer att bli tillslut är just nu lite oklart samtidigt som det ger mig en väldig tillfreställelse. Så, summa sumarum; det går fint men utgången är oviss.
  Sussa, lycka till med din bok!

 6. Jo, man inser ju att det ligger betydligt mer bakom en bok än man kanske har tänkt på… och visst känner man sig väl lite utlämnad till Inspirationen, som inte alltid vill infinna sig. Lycka till du med!

 7. Hej Håkan! Liksom Sussa har även jag lockats av tanken att få mina ord äntligen nedskrivna i en bok, om så bara för mig själv..men visst vore det härligt om även andra uppskattade mitt jobb. Sökte lite inspiration på hur man på bästa sätt lägger upp planeringen när man ska skriva en bok. Har du några bra förslag som du vill dela med dig? Bör jag ha hela berättelsen klar i huvudet, eller kan man i stort sätt bara ”sätta igång” och kanske överraskas av hur handlingen tar form?

  Med vänliga hälsningar, Anna

 8. Järpan! Den bjuder jag på ;)
  Ska nog låta någon korrekturläsa om det nu skulle bli så att min bok trycks någon gång.

  Anna A! Jag vill uppmuntra dig att skriva. Det ger verkligen något, vare sig du skriver för din egen skull eller för en allmänhet. Vad det gäller planeringen för boken så känns det lite förmätet om jag skulle ge några råd. Är inte så strukturerad själv nämligen… Men jag tror att det finns större förutsättningar att du ska bli klar med boken ifall du har en genomarbetad tanke om din berättelse redan när du skriver första bladet (åtminstonne om berättelsens stomme och de viktigaste karraktärerna). Men här finns troligen inget rätt eller fel. Det viktiga är att du hittar en modell som passar dig och ditt berättande.

  Det finns en rad böcker om det här som kan vara bra att ta del av (som tex ”Skriv på!” som jag nämnt tidigare) när du försöker hitta ditt sätt att skriva.

 9. Låt fantasin flöda. Jag vill själv skriva en bok, -och detta ska vara mitt projektarbete. Så nu har jag fått massa inspiration från den här sidan. Tackar mycket för det.

 10. Detta är förutbestämt….Har länge funderat på att skriva en bok eller andra har sagt ”du måste börja skriva, skriv en bok”. Söker på Eniro och får upp din sida som gav mig en riktig kick! Nu har jag precis beställt ”Skriv på”! som du rekommenderar. Har du haft någon hjälp eller fått någon inspiration av den?
  Jag önskar dig all lycka till med din bok och bugar ödmjukt då jag vet hur långt det är från tanke till handling. Där är jag nu och jag hoppas att jag som du verkligen kommer igång.

 11. Hej!
  Surfade runt lite eftersom jag skrivit i hela mitt liv men aldrig riktigt kommit igång med att påbörja ”BOKEN” som man går och tänker på jämt. Kände igen mig direkt när jag läste det du skrivit och jag har nu också beställt ”Skriv på!”, och hoppas att jag nu, en gång för alla, kan få tummen ur och tillräckligt med disciplin för att strukturera upp och fullfölja min plan. Så jag vill tacka dig för ditt boktips och jag önskar dig lycka till och hoppas att vi båda hittar vägen till att slutföra våra böcker.

  Hälsningar,

  Charlotte

 12. Hoppas det gar bra med boken. Jag har sjalv samma tankar som du och tycker Lawrence Block’s How to Write a Novel ar valdigt bra. Finns pa amazon.co.uk

  Forresten heter det disciplin, disciplin, disciplin…srry, I’m a Besserwisser..

 13. klart som fan att du ska skriva, då får du ju svar på dina undringar,
  jag tänker ialla fall skriva min bok – om jakten på Catrin Da Costas
  mördare ”Den tredje mannen” coolt va………
  Ps. men skit i bokförläggarna, ge ut boken själv, då är det ju läsaren som bestämmer om dom vill läsa boken, inte dom förbannade bokförlagen. Lycka Till

 14. Jag har alltid velat skriva en bok om mitt liv, vilket har varit ett hårt liv. Problemet är att jag är dyslextiker och bara 18 år. Men i framtiden kommer det allt en bok :D

 15. Jag vill skriva en självbiografi. Ibland läser man ju böcker som författare skrivit åt människor som berättat sin livshistoria. Finns det utvalda sådana eller hur funkar det. Jag e 30 år och verkar har levt i 100 år med tanke på allt som hänt och händer.

 16. tjenare….

  Fortsätt med din dröm, och ge inte upp.
  Jag har haft den drömmen några år också men på något sett blir mitt skrivande aldrig färdigt…jag hade en hel bunt påbörjat material som bara samlat damm. Fantasier som bara blir fler och fler i ens huvud och man kan inte kontrollera dom längre, att få ihop något vettigt känns svårt. Jag hoppas att det går bättre för dig än för mig. Ge inte upp hoppet!

 17. Hejsan Håkan
  Hoppas det går bra med skrivandet.
  Själv har jag gått några år och funderat på om jag skulle klara att skriva en bok.Har ett bar idér men är mest osäker på vart man ska vända sig och sånt där.Har du några tips?
  Lycka till Mvh Andreas

 18. Andreas! Jag har bara satt mig ner och börjat skriva rakt upp och ner. Hur jag ska få den publicerad har jag ännu inte funderat på men lovar att återkomma till den biten när jag kommit så långt. Vet inte om det var det du tänkte på? Vad det gäller att komma igenom själva skrivprocessen så får bekanta och vänner fungera som bollplank men det finns säkert lika många sätt att ”ta sig igenom” den biten som det finns människor som skriver.
  Håll ordbehandlaren varm! / Håkan

 19. Underbar hemsida du har ! jag svärmar och önskar jag kan åstadkomma detsamma. Och nu menar jag fin fin hemsida. Av en slump hamnade jag här på din sida. Satt i min Schäslong som det numera heter och funderade på vad håller jag på med egentligen. Om jag skulle flytta min, något över sommaren övergödda rumpa ,till datorn för att ta itu med den roman jag började på för 6 år sedan. Vilket skämt! sa en röst inom mig.
  Men , vänta lite nu., sa en annnan. (förmodligen min egen) -… Är det inte så att man ska ha en torr period innan man verkligen kommer igång.
  -Ja, kanske det , men inte på SÅ många år.
  Men NU känner jag skrivar -ådern pulserar och jag kan om jag vill.
  Så hamnade jag på din hemsida och fick ta del av dina tankar om detta med skrivande. Nu ska jag ge mig in i striden även om skrivtorkan lagt ett tjockt dammlager över mina fingrar.
  Jag önskar dig fritt spelrum i det du tänker ta dig för . Låt fingrarna glöda och hjärnan flöda . Är nyfiken på dina alster.
  Mvh
  Tina

 20. Hejsan jag vill gärna veta hur man får vägledning på olika sätt och för olika ting.
  Hur blir man en bra skrivare?

  Och om man har bestämt sig för vad man vill skriva om hur ska man göra det intressant?

  Vad ska man ta med och vad ska man låta bli?

  Vad ska/kan man göra för att göra sitt skrivande lockande till andra?

  Vad betyder ordet författare egentligen?

  Är det bara så att man bara ska skriva hela tiden eller har det nåt syfte?

  Med vänliga hälsningar: Ala Ahmad tjej 17år Göteborg

 21. Hej! Jag har gått och grubblat i flera år på om jag ska skriva min bok eller inte…Jag flyttade till Los Angeles för ett år sedan och nu är jag hemma i Sverige igen. Livet är trist eller hur? Iaf så bestämde jag mig att jag faktiskt tänker skriva om äventyrer i LA…Nu kan jag inte sluta tänka på det! Det kändes underbart att läsa det du skriver på din sida eftersom det lika gärna kunnat vara mina ord. Hoppas det går bra med skrivandet, jag håller tummarna för dig!

 22. Författardrömmar!

  Kan tipsa om en inspirerande föreläsning om hur man kommer igång med att skriva en bok! En av sveriges bästa författare, Denise Rudberg, kommer att ge tips och råd under en timme, där ni har chans att ställa frågor, få lite värmande kaffe och pepparkakor!

  Plats: NK´s bokhandel (vid personalingången vid sergelgången) STOCKHOLM
  Måndag 17 december kl 08.30-10.00

  Föreläsningen kommer sedan att sändas på det nya litteratur programmet – Läckberg & Rudberg, TV4 Plus som går på torsdagar kl 21.00!

  MAILA mig på lackberg.rudberg@mtvmastiff.se

  Varmt Välkomna!

  Sköt om er och ha en trevlig helg! =)

 23. Hej!
  Jag hittade precis den här ’bloggen’ och det är intresant att nån annan har gått och grunnat likadant som jag. Mina tankar ledde mig precis till var du är nu eftersom jag ock¨så har börjat skriva en, vad som jag hoppas kommer att kunna kalla, en bok. Iochmed att jag skriver den mer eller mindre för skolan gör att jag kastades in i projektet lite grann. Jag har alltså inte alls haft samma tanketid som du på fem år. Det är, med ett halvfärdigt facit i hand, ett plus att ha. Planering är en sjukt stor del märker man nu. Jag har lärt mig att man faktist måste ha en plan innan man börjar skriva. Så gott som hela boken färdig i huvudet redan innan eller iallafall en fundering på hur hela uppläget ser ut.

  Jag håller även med om disiplinen. Den faktorn är absolut viktigast och det handlar ibland om att skippa sånt som man kanske hellre gör en fredagkväll. Om inspirationen kommer så måste den ner på papper direkt. Hårda fakta att leva med men det är lättast om man går tillväga på det viset skulle jag tro.

  Lycka till med skriverierna!

  //
  Olle

 24. Hej!
  Underbart att du kommit igång!
  Undrar hur man får tid och diciplin till att göra det…?
  Jag har något att berätta, en sann historia som jag länge velat dela med mig av…
  Men är osäker på om jag kan få ner den på papper…
  Några tips??

 25. Hejsan!
  Jag noterade något anmärkninsvärt, att flertalet kommentarer riktar sig in på svårigheter att skapa rader som är intressanta. Jag antar att det är kreativa målande ordsvängningar som eftersöks till en historia vars rader inte kan få en läsare att sluta. En berättarteknik som är ytterst raffinerad.
  Jag är en läsare som njuter av böcker som berör. Hur en bok berör den enskilda individen kan endast bara läsaren avslöja. Jag är endast bara en röst men jag hoppas att det kanske leder dig vidare mot din dröm. Nog fångade dina rader mig angående ”Kan jag skriva en bok?”
  Se det som ett gott tecken!
  Jag läste en artikel om Eyvind Johnson. För er som är intresserade av författarskap borde denna information inte vara främmande om vem han är. Han delade Nobelpriset i litteratur med Harry Martinson 1974. Han dog två år senare. I en almancka som man hittade 9e juni 1976 kan man läsa följande: ”Har inte mycket att hoppas av framtiden -den som inte tycks bli så lång. Måste försöka skriva”
  Det jag ville ha sagt med detta är att om man betraktar sig som en författare i själen, -ja då är man det. Detta är ju oberoende om man har en stor grupp av läsare eller endast en stöttaden sambo som tycker att man är lysande. Det går ju till och med att ge ut boken för en relativt billig peng, för egen maskin. Däremot kan jag skönja att flertalet eftersöker den framgångsrika författartiteln. Vad nu framgång är? Stor läsarkrets? Mycket pengar? Ett erkännande? Eller att man aldrig gav upp och lyckades skriva färdigt raderna till slut.
  Vi människor har ju alltid varit intresserade av historier. Alla har något unikt att berätta även den otraumatiserade individen. I dessa tider kanske det är en undantagsmänniska?
  Lycka till och jag ser framemot dina rader.

 26. Jag vill skriva om min sanhistoria men jag behöver hjälp
  !!!!VEM vill hjälpa mej?

 27. Jag har aldrig gått någon utbildning eller något för att lära mig skriva, det liksom finns där. När jag var yngre blev jag diagnostiserad med läs och skrivsvårigheter. Men jag har alltid lyckats få MVG på alla mina noveller i svenska. Du behöver inte ha en jätte dramatisk händelse, utan det är just hur du beskriver känslor, miljö osv som är det viktigaste, Använd dig av många levande beskrivningar, liknelser och metafoerer och annat sånt. Då kommer du verkligen beröra läsaren. Detaljer är också jätte viktigt.

 28. Tack för all inspiration!
  Jag tror också att detaljer är viktigt & precis som när man ser en film så vill man bli berörd och gärna lära sig något på köpet. Lycka till alla!
  Jag har börjat med att ”minddroppa” allt jag kan komma på till en kommande bok och skrivit ner det.

 29. Jag skulle gärna vilja skriva en bok om livskunskap men vet inte hur man gör och om det verkligen finns något intresse för en sådan bok. Besök gärna min hemsida och läs det jag har skrivit om mitt liv och då kan ni få en uppfattning om hur jag skriver. http://www.livskunskap.org

  Mvh
  Rune

 30. Klart du ska skriva en bok :D

  Är inne på att skriva en bok, men vet inte hur man ska gå tillväga liksom…

 31. Tja, jag har nu de närmaste åren som kommit funderat på att skriva en bok eller fler, men vet ej hur jag ska börja dom första raderna. Kan ni tipsa mig och ge mig lite vägledning?.. Denna bok jag kommer skriva kommer vara väldigt lärorik :)

 32. Alla i min klass skulle skriva en bok på en skoltermin och jag blev riktigt nöjd med min bok så här efter åt och funderar nu på att skriva en till! :D

 33. Du kan redan skriva anser jag. Tycker att fler borde ta bort sitt egna mentala hinder, så man får läsa lite annan typ av böcker nångång! /Tobias

 34. Du ska absolut skriva! Läs de mest kända böckerna av de senaste 10 års nobelprisvinnarna så får du en idé om vad du bör skriva om för att ro priset i land. Tänk på att nobelprisvinnarna har många böcker bakom sig, att de ofta har skrivit i olika genrer och har tröskat på i en massa år samt har blivit utgivna! Det måste alltså du också gör aom du vill nå ditt mål. Inget är gratis.

  Lycka fett till!

 35. Hej!
  Läste lite kommentarer och liknande, det är klart att man kan skriva en bok, men man kan inte bara säga det utan man måste utföra det också! Jag har försökt i två års tid att skriva på böcker, grejen är att jag skriver kanske.. 20 sidor, sen får jag slut på saker att skriva, så jag började på en ny och samma sak händer igen. Men grejen är att då jag vill fortsätta på dom så läser jag igenom dom igen och då tycker jag dom är alldeles för barnsliga, tar bort dom och börjar på en ny igen. Det är verkligen svårt. Jag håller på med två stycken nu och bonnier carlsen är intresserade av att läsa dom när dom är färdiga. Jag säger bara, lycka till du med! :)

 36. Hej, jag har också som alla andra varit sugen länge på att skriva en bok. Och vet du vad. Nu är den färdig. Jag är jätte stolt över mig själv. Har redan börjat med en annan. Men jag vet inte vad jag ska göra av de sen. Bara ha de hemma som troffé eller?

 37. Hej!
  Jag är idé att skriva en bok och är mycket intressed att blir förtfatare framöver. Jag är redan börjad skriva men det är mycket svårt att skriva typ 200 sidor. Hur kan man förlänga text.
  Tack / Songore

 38. Ja,det går väl för de flesta.
  Jag håller på att skriva en, har skrivit 100 sidor nu, men lång tid tar det soklart.

 39. en fråga.. Jag är 15 år,och jag är så sugen på att skriva en bok. Men det känns som om boken inte skulle duga,bara för att jag är 15 år? Jag får alltid MVG på mina uppsattser,speciellt i svenskan. Vad tycker ni,ska jag vänta eller köra på?

 40. Jag är bara 11år och jag har redan börjat skriva en bok. Men det går väldigt segt för mig.
  Alla säger att jag har jättebra fantasia och jag brukar komma på mycket men det är ändå ganska trögt. Är det bäst att jag väntar tills jag blir äldre eller ska jag fortsätta skriva?
  Jag tycker iallafall det e såååååå kul! :-)

  0_0

 41. Jag är fjorton år, tretton när jag började på min berättelse som förhoppningsvis blir en bok, och har ganska tur att jag insett att det är vad jag vill göra. Jag älskar att skriva och när jag sitter och skriver så bara flödar idéerna till mig och jag blir helt fast vid datorn. Tack gode gud att jag inte behövde skriva för hand, de hade nog varit borta nu i sådana fall. Ibland så ”försvinner” jag när jag pratar med exempel vid någon för de gav mig en idé i vad de sa och sen sitter jag och tänker på det. Jag tänker hela tiden och konstant på min berättelse och jag ska försöka avsluta den nu. Jag har skrivit hela mitt liv och kommer bli riktigt stolt om jag lyckas avsluta denna berättelsen. Jag har påbörjat ett flertal men bara en har jag avslutat och då var jag bara något en-tal gammal. DÅ hade vi en stor, tjock dator som jag skrev ”Den försvunna munken” på. Ett mästervärk, haha.

  Bara skriv och tro på vad du skriver, folk kommer definitivt att bli intresserade!

 42. Jag har haft precis samma problem som du. Kan inte få det gjort bara.
  Men man får ta sig i kragen och sätta sig (23 minuter om dan) och skriva, även opm det inte blir bra första gången kan man ju alltid slänga eller skirva om det :D
  LYCKA TILL!

 43. Hejsan! undrar vart man kan få hjälp med att skriva en bok. Jag är dålig på att skriva men har nog mycket att berätta för omvärlden. finns det författare som skulle vilja skriva om mig? i så fall vart får man tag i dem?
  Mvh Linda..

 44. Hej igen!
  När jag höll på att skriva så kom en stor error text upp och hela tinget raderades:(
  Det gick inte att ångra och jag vet inte riktigt om jag vågar börja igen.
  Jag kommer ihåg lite men hela mitt mästerverk(det va ungefär 38 sidor) har försvunnit och jag vill bara undra om ni tycker att jag ska börja igen eller om jag ska hitt på nått annat *Snyft*
  Hoppas ni väljer någonting som kan hjälpa mig i framtiden nu! (0_0)
  Och lycka till alla andra skrivare:I

 45. Hej! Jag är en ”kille” på 33 år… låter redan spännande va? Hur ska jag kunna få ut mina erfarenheter, som sagt är jag 33 år & varit med i kriminalitet sen Mycket unga år, har ganska mycke i mitt bagage som jag skulle vilja ge med mig av via tex. en bok. Har varit med om så ”sjuka” fast normala saker i min tillvaro, att det kanske kunde inspirera eller hjälpa någon som är på väg emot samma öde. Fängelse, droger, våld & kriminalitet har varit vardagsmat! Men nu har jag Rest mig tack vare nycket hjälp & en underbar son som jag har kontakten med nu! Finns det på något sätt släppa en bok som kan vara till hjälp, men som ändå är en, tyvärr verklighets baserad berättelse om mitt liv? Mvh & kramar/Mikko

 46. Till Mikko
  Äldre som jag är o tjej/dam tycker jag – joo skriv o dela med dig. Gör det till en positiv sak -mot det mindre bra. Hur du har rest dig, superbra berätta hur du gjort. .Berätta om din tidigare vardagsmat vad är din vardagsmat som vi andra inte ser, gärna hur det kommer sig av,vad du tror själv..H ur du kom ifrån det. Låter intressant det lilla du skrev hät – skriv rakt ur hjärtat o med dina ord. sedan kan du få hjälp med grammatik om du så vill Joo jag hade gärna läst – kanske ngt chokerande som jag medelsvennson inte har en aning om samt hur det kan vändas. Snälla du – berätta o var disiplinerad – inspiration kommer efter en stunds skrivande när det är trögt ibland. Bestäm dig för en tid varje dag stäng av mobiler eller sörande moment – inpirationen kommer kanske inte direkt men efter ett tag. Precis som m motion – uppvärmingen är viktig. Tack nu hjälpte jag mig själv att ta itu med min fleråriga skrivartanke. Lycka till – skriv. Kram L

 47. får jag skriva en bok på datan om jag är 9? Jag läser sont för att veta jag älskar ju att läsa å skriva snälla hjälp mig!!

 48. Hej!
  Jag är ny här.
  Jag har haft en fruktannsvärt liv från när jag va liten.
  Skulle vilja skriva en sannhistoria bok..
  Men har varit i Sverige 3 år bara :/
  Frågan är : Vem kan hjälpa mig och skriva min bok?

 49. hej alla

  alla har något att berätta tror jag, jag har en historia att skriva klart på, självbiografi från kriget,så som jag upplevde det, och såg det då jag växte under ett krig, har skrivit mycket men vet inte om det finns någon där ute som vill läsa sånt, efter som många säger att kriget är hemskt å så, joo det håller jag med om.

 50. Hej !

  Jag har början till en bok/film, den heter framtiden. Den handlar om en hårt arbetande kille som går in i väggen (blir psykiskt sjuk). Det visar sig att killen har några dolda talanger (säger att han har kontakt med Andromeda och Orions bälte. Han sitter och knackar i bordet med något och får på det viset kontakt……Det finns mera.
  Jag skulle behöva någon som skriver, själv så har jag idén.
  Hasse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.