Några upplevelser du kan ge i julklapp

Idag står det klart att årets julklapp är upplevelser. Äntligen något vettigt var min första tanke, samtidigt som det känns lite lustigt att ge bort kommersiellt färdigförpackade upplevelser. Å andra sidan är det ju numera den mest naturliga sak att köpa färdigförpackad mat så det var kanske bara en tidsfråga. Allt går ju att produktifiera när man tänker på det. Hur som helst… (här var det väldigt nära att entreprenören i mig tog över hjärnan och då kunde denna bloggpost spårat iväg hur som helst).

Upplevelse som julklappJag vill dock slå ett slag för att du fixar upplevelserna på egen hand. Något som faktiskt är en ganska så enkel sak att göra och idag kanske nästan lite retro (vilket så klart ge pluspoäng). Här kommer dock 5 tips på upplevelser att ge bort till nära och kära om du själv har svårt att komma på den ultimata upplevelsepresenten:

– Ta med syskonbarnen (eller andra lämpliga) på en heldag på äventyrsbad, pizza och bio. Detta har jag själv testat med mycket lyckat resultat.

– Fixa en utflykt med skridskoåkning och korvgrillning. Här är dessutom varm choklad och apelsin ett måste.

– Köp biljetter till en trevlig konsert, teaterföreställning eller liknande. Har ni barn så fixar du såklart också med barnvakt för detta tillfälle.

– Ge bort en nybörjarkurs i kajak eller forspaddling (beroende på hur vågad den du ger presenten till är). Kajak är en aktivitet som måste testas och varje kajaktur är en unik upplevelse. Känner du att kajak inte är rätt grej så kan ändå tanken att ge bort en kurs ändå funka. Utbudet av olika kurser, exempelvis danskurser, skrivarkurser och målarkurser, är enormt stort.

– Skriv en låt om och till någon. Kan du spela ett instrument och framföra den på ett hyffsat sätt så tror jag det kan bli en present som inte kommer att glömmas i första stund. Ärligt talat, vem skulle inte bli glad om man fick en låt om sig själv?

Har du fler idéer på upplevelsepresenter? Dela gärna med dig av dina upplevelse-julklapps-idéer här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.