Visa upp dina bästa bloggposter

Kör du WordPress finns det många intressanta och spännande tillägg eller så kallade plugins som kan ta din blogg till nya höjder. Har du till exempel noterat att många framgångsrika bloggare gör en summering med sina bästa bloggposter varje månad eller vecka? Nu finns det ett plugin som fixar den saken åt dig automatiskt.

Detta plugin heter Best Posts Summary och du finner det här.

Men varför ska du använda detta WordPress-plugin? Jo, du får på detta sätt relevanta djuplänkar som är bra ur SEO-hänseende. Din blogg blir alltså bättre sökmotoroptimerad då din interna länkstruktur förbättras.

Det är också en mycket bra sak för dina läsare då de enkelt och snabbt kan se vad som är dina bästa och mest lästa bloggposter. Dessa automatiska summeringar av tidigare blogginlägg blir med andra ord som små skyltfönster för dig och din blogg.

En tredje sak som detta plugin hjälper dig med är att det hjälper dig som bloggare att förstå vilka av dina blogginlägg som intresserar dina läsare mest. När du sedan vet detta så kanske du ska ta dig en funderare över om du kan publicera mer liknande artiklar och därmed öka din bloggs populäritet.

Sist men inte minst så spar detta plugin din tid. Att göra blogginlägg som summerar vad du skrivit den senaste veckan eller månaden är ganska så tidskrävande men Best Posts Summary gör det enkelt och automatiskt åt dig istället. Du kan dessutom ställa in precis hur du vill att ditt återkommande blogginlägg ska se ut på en enkel administrationssida som kommer att finnas under Options i din WordPress-installation efter det att du aktiverat detta tillägg.

Finns det kanske liknande plugin där ute? Tipsa gärna. Hur gör du för att skapa intresse kring gamla bloggposter som ligger i ditt bloggarkiv? Tipsa gärna.

5 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Trevligt! Hade sett tillägget hos skapares hemsida men läste inte noggrant. Kul att du skrev om det. Ska ta och installera det. Vill slippa gör vecko- och månads sammanfattning.

    Tack!

  2. På Kreafonbloggen, http://www.kreafon.se/blog, håller jag på att prova plugin Similar Post som summerar liknande inlägg under varje separat inlägg. Bortsett från att det inte blir helt relevanta inlägg som summeras varje gång så tycker jag att det är en bra grej. Kanske finns liknande plugin som summerar mer relevant?

  3. Yet Another Related Posts Plugin kan vara ett tips. Har skrivit om det tidigare här på bloggen. Detta tillägg returnerar en lista med relaterade inlägg och valen av vilka inlägg som ska visas baserar sig på en algorithm som tittar på titlar, inläggets text, taggar och kategorier. Du kan även visa relaterade inlägg i din rss-ström.
    Med andra ord ett mycket kompetent plugin som jag använt en tid här på Nobel Prize Winner.

    Tack för alla pushningar! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.