Så funkar Chatroulette

Just nu snackas det otroligt mycket om heta linjen på Internet, det vill säga Chatroulette. Sajten Chatroulette är en plats på nätet där du slumpas en person som du sedan kan välja att chatta med via kamera och ljud om så önskas. Passar inte personen som slumpas dig så kan du välja att slumpa fram en ny. Plötsligt ser du alltså en kille från Grekland, en gubbe från Italien eller en tjej ifrån USA på din skärm som du kan konversera med. Självfallet är det mycket skumt folk på Chatroluette och övervägande mycket killar som letar efter tjejer.

Den här filmen förklarar på ett klart underhållande sätt hur Chatroulette-världen ser ut.

Men kan det vara kul att hänga på Chatroulette? Tja, den här filmen som jag skrattat mycket åt visar på ett av de mer underhållande och kreativa sätten att använda Chatroulette på, nämligen att utföra lite pianoimprovisation om personer som slumpas fram i rouletten.

Rysk grundare av sajten Chatroulette

Men vem är det egentligen som står bakom denna tjänst? Jo, Chatroulette skapades av Andrey Ternovskiy som är en 17-åring från Ryssland. Han är fortfarande stundent men det är frågan hur länge till då hans sajt numera får tusentals besökare varje dag. Namnet Chatroulette kommer enligt Andrey Ternovskiy från den gamla filmen The deer hunter.

Oerhört populärt med Chatroulette

I början av mars månad 2010 hade sajten haft cirka 1,5 miljoner användare men det var egentligen något senare som den stora tillströmningen kom. Sidan har därför uppgraderats både med bättre webbservrar och på annat sätt.

Att denna tjänst snabbt har blivit oerhört populär är alltså ett faktum. Det märker jag inte minst på antalet personer som surfar hit och läser det som du just nu själv läser. Jag tror det är något som är allmänmänskligt intressant då det handlar om att träffa andra personer och upptäcka något nytt.

Kanske träffad du en person från Argentina eller ett par fnittriga tjejer ifrån Ljungby, fast troligast kommer du att slumpas till en pervers kille (sorgligt nog). Känsliga personer varnas med andra ord från att logga in på Chatroulette. Det är 16-årsgräns på sajten vilket är bra då en del märkliga personer som sagt kan dyka upp när man slumpas till en chat-partner. Majoriteten av användarna är män.

5 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.