Tveksam sommarläsning – Getting things done!

FÃ¥ det gjort!Trots mitt uppsatsskrivande och det litteraturläsande som det kräver så har jag just givit mig ikast med boken Få det gjort! av David Allen. Kanske en bok som rimmar illa med sommar, hängmattor och lata dagar på stranden men jag är lite för nyfiken på den för att kunna låta bli. Bokförlaget DN som marknadsför boken i Sverige ger följande beskrivning:

Få det gjort! ger dig ett enkelt system av rutiner och verktyg som fungerar effektivt på den nivå där arbetet faktiskt sker: på ditt skrivbord och i ditt huvud. Du lär dig att ta emot information, sortera, bearbeta och utföra åtgärder i ett tillförlitligt system utan att för den skull förlora helhetsbilden eller fastna i detaljer. Du lär dig hantera prioriteringar på alla nivåer och styra över de många tusen nya informationsbitar som du varje dag måste ta emot och reagera på. Men det viktigaste av allt: Du kommer att spara tid och möda och du kommer att få det roligt på jobbet!

Att jag nu har börjat läsa den beror på allt det surr som är kring David Allen, hans företag och boken på alla möjliga ställen på Internet (exempelvis här, här, här och här). För någon dag sedan publicerades en artikel på WIRED News som ger viss bakgrund till både Getting things done, som är den engelska titeln, och författaren Allen. I artikeln beskrivs också vilka prylar som kan vara bra att ha för att styra upp sitt liv efter Allens modell. Jag är själv lite lätt skeptisk och avvaktande men utlovar en recension när boken är genomläst.

Kanske har någon läst boken? Har du testat Allens modell för att planera och organisera? Skriv gärna en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.