Vad vill Elon Musk göra med Twitter?

För några dagar sedan nåddes vi av nyheten att Elon Musk numera är den största enskilda ägaren av den sociala plattformen Twitter. Han äger 9,2% av bolaget. Dagen efter fick vi veta att han kommer att ta en plats i bolagets styrelse. Det här är extra intressant för mig eftersom jag också är aktieägare i Twitter allt sedan september 2020.

Jag menar att Twitter är en extremt viktig plattform med stor påverkan på den globala diskussionen om i stort sett alla ämnen. De har dock haft extremt svårt att skapa en bra affär av sin produkt. Min bedömning är dock att de mer aktivt har börjat jobba med detta och att de nu har en väldigt bra position för att utvecklas starkt framöver. Det här var min bedömning redan innan Elon Musk tog sin position i bolaget och det var därför jag bedömde att vi här hade ett undervärderat bolag med mycket lågt hängande frukt att plocka. Men nu har vi Elon med i båten och det här gör att jag nu måste bestämma mig för vad jag tycker om honom, om hur han kommer påverka Twitters utveckling och om det är bra eller dåligt för bolaget. För sanningen att säga – idag har jag ingen klar åsikt om fenomenet Elon Musk.

Jag som ser mig som en värdeinvesterare sitter alltså nu i samma båt som meme-stock-crypto-to-the-moon-mastern Elon Musk och måste ta ställning till en ny situation. Ska jag vara glad och hoppas och tro på en positiv Elon-effekt eller ska jag ta ett steg tillbaka på grund av att framtiden för Twitter nu känns lite mer okänd? (vad tycker du?)

En sak stå dock klar – Elon Musk kommer att skapa förändring hos Twitter. Det är kanske det enda som jag känner mig säker på.

För den intresserade vill jag tipsa om vidare läsning kring detta: What are Elon Musk’s plans for Twitter? (BBC)

Ha en fin dag och tack för att du läste min text! / Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.