10 sätt att inte få några besökare till bloggen

Om man surfar runt lite så kan man snabbt hitta en hel ocean med råd och tips om hur man ska få fler besökare till sin blogg eller webbsida. Det handlar om sökmotoroptimering, frekvent publicering, smart marknadsföring och mycket mer. Eftersom jag ibland är lite avig så fick detta mig idag att fundera över 10 saker som kan orsaka att du inte får några besökare. Knäppt va? Here we go…

 • Uppdatera aldrig din blogg med något nytt. Låt den bara ligga och skvalpa ute på den stora bloggosfären.
 • Om du ändå skriver en ny post till din blogg, se till att skriva på ett minoritetsspråk som knappt ingen kan förstå. Stor varning för att skriva på engelska!
 • Om någon vid något tillfälle råkar kommentera i din kommentatorsfunktion så ska du svara på ett så ohyffsat sätt som du kan. Lyckas du förudmjuka såväl personen som kommenterat och kanske också hela hans/hennes familj så kommer du garanterat slippa återbesök från den som lämnat kommentaren.
 • Använd inte tags till dina inlägg. Det är såå överskattat.
 • Ta bort din blogg från alla pingsidor och bloggportaler som du bara kan komma på (exempelvis Technorati). Skriv hotbrev till dem och förklara att du kommer att jaga ihjäl dem ifall de inte genast slutar att länka och skicka besökare till din blogg.
 • Kommentera aldrig någonsin på någon annan blogg
 • Din blogg bör handla om hur värdelöst Google är och att du anser att det är det sämsta företaget som finns i detta universum. Förklara i dina inlägg att ditt enda syfte med bloggen är att tjäna pengar på ohederligt sätt. Skriv också gärna frekvent fraser som liknar ”Google is the worst company ever” (då är det okej att använda sig av det engelska språket). Det kommer skapa fina förutsättnigar för att du ska få en helt värdelös ranking i den bästa sökmotorn på nätet. Kanske slipper du att finnas med där överhuvudtaget.
 • Om du länkar till något i dina poster så se till att de aldrig någonsin fungerar
 • Använd gärna stora blaffiga, rörliga banners på så många ställen som möjligt. Har du tur får dina besökare spader och kanske lyckas du få deras webbläsare att kajka ut helt totalt.
 • Skriv gärna samma mening hundra gånger i tusentals poster så att det verkar som om du håller på med spam.

Följer du alla dess punkter så kommer du att få marginelt med besökare och de som ändå virrar in på din blogg lär aldrig någonsin komma tillbaka.
PS. Är man istället intresserad av att få besökare till sin blogg (vilket jag är) så finns det fin läsning här, här och här.

Fler bloggartiklar om hur du kan få minimalt med besökare:

Några tips för att sänka din blogg

11 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Tack för det. Det finns säkert fler sätt att minska antalet besök om man riktigt anstränger sig :) Fyll gärna på!

 2. Magnus! Bra punkt. Kan säkert hjälpa till att skrämma iväg en och annan.
  Tomas A. Ingen dum idé. Eller kan man kanske samla alla bloggosfärens inlägg i detta ämne till en enda länklista. Jag uppdaterar mitt inlägg med en länk till ditt inlägg så får du gärna göra detsamma ifall du vill.

 3. Kul läsning…

  Har själv några teknikorienterade förslag:

  – I varje inlägg klistrar man in följande JavaScript
  sleep(30);
  – Gör alla länkar i samma färg som texten så att det blir väldigt svårt att veta vad som är länkar.
  – Skapa alltid 140 tomma rader innan man skriver något värdelöst
  – Sätt noindex, nofollow på alla sidor
  – ladda upp en robot.txt fil i roten på sin sajt med följande innehåll:
  User-agent: *
  Disallow: /

  Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.