5 bra appar för att hantera sociala medier från överallt

Använder du sociala medier i ditt jobb eller som privatperson? För min del har jag upptäckt att det finns en massa tidsluckor i vardagen då jag, om jag är lite effektiv, kan underhålla mina kontakter på twitter, Google+ och alla de andra kanalerna där jag huserar och interagerar. Men för att det ska funka så krävs det smarta verktyg. Och det trevliga är att det faktiskt finns en hel del bra sociala medier appar för detta. Här är fem olika som jag testat på min iPhone, som fungerar bra och som kanske kan hjälpa dig med ditt digitala sociala liv också.

Fem sociala medier appar som gör ditt liv enklare

1. TWEETR – Det här är en klart bättre twitter-klient än twitters egna. Inställningsmöjligheterna är många men det blir ändå inte direkt komplicerat. Med tweetr kan du bland annat schemalägga dina tweets så att du kan skicka dem när som helst under dygnet, spara utkast, hantera flera användare på ett och samma twitterkonto, hantera fler än ett twitterkonto och använda den inbyggda webbläsaren för att snabbt infoga länkar utan att för den skull behöva byta app. Lägg till detta en rad andra funktioner som gör att jag tycker att tweetr närmast kan liknas vid en armekniv för att hantera din närvaro på twitter.
tweetr

2. TWEETBOT FOR TWITTER – Det här är också ett grymt bra alternativ för dig som använder twitter och dessutom är det grafiskt riktigt snyggt. Jag saknar egentligen inget utan blir istället lite lycklig över att den levererar något som jag inte visste att jag ville ha – en mute-funktion som funkar så att jag kan ”tysta” användare utan att avfölja dem. Det går även att göra samma sak med specifika hashtaggar. Exempelvis kan det ju en och annan som skulle vilja tysta taggen #mello2013 i dessa tider…

3. GOOGLE+ FÖR MOBILEN – Det här er Googles egna applikation för att hantera G+ och i skrivande stund har jag inte funnti något bättre alternativ. Kanske är det enbrist men på något sätt känns det också skönt att man inte behöver söka efter en tredjepartslösning.

4. POSTLING – Denna behändiga lilla sociala-medier-app är helt gratis i iTunes App Store och gör så att du kan hantera konton på flera olika sociala medier-plattformar, däribland twitter, Facebook, WordPress, YouTube, Flickr och LinkedIn, från en och samma applikation. Du kan posta till alla dina olika kanaler på en och samma gång och schemalägga dina postningar i förväg. Postling är till och med så smart att den föreslår åtgärder som du kanske vill göra för att skapa aktivitet i dina olika kanaler.

5. HOOTSUITE – För de som varit med ett tag så är Hootsuite inte någon nyhet. Med HootSuite kan man se och statusuppdatera flera olika tjänster samtidigt. Till exempel hålla koll på sina konton på Facebook, twitter och LinkedIn. Även med detta verktyg kan du schemalägga uppdateringar och jag tycker att det har alla funktioner man behöver för att hantera twitter som ett team. Framförallt tycker jag att detta verktyg ger en riktigt bra översikt över vad som händer i de olika kanalerna.

Så detta var fem bra verktyg för att hantera sociala medier. Vilka använder du och vilka är dina favoriter? Finns det andra appar som jag borde testa? Lämna gärna en kommentar och tipsa mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.