Att våga ta ansvar

Det börjar bli allt mer klart för mig. Att avgöra om en människa är vuxen eller barn gör man inte på individens ålder. För mig handlar det mer om graden av att våga ta ansvar. Tar man ansvar för sig själv, för sina handlingar och för de konsekvenser de får så är man vuxen. Men tyvärr tycker jag mig se att allt färre tar ansvar och att till synes vuxna människor visar sig vara förvuxna barn.

Men ska man då inte få vara ett barn lite också? Måste livet vara så allvarligt? Jo, det är självfallet bra att behålla och bejaka sitt barnasinne, glädjen och sin fantasi. Men att inte bry sig, att bara se till sitt eget bästa och sina egna behov är något jag vänder mig emot å det starkaste. Som förälder blir jag extra beklämd när detta är ett personlighetsdrag som jag ser hos andra föräldrar.

Våga vara vuxen. Våga spela roll. Våga reagera. Våga göra denna värld till en bättre plats. Våga ta ansvar! Du kommer att växa som människa och du kommer mötas med respekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.