Bärbar dator – Mac eller PC?

Har så svårt att bestämma mig i valet av ny dator. Vet att jag vill ha en bärbar men ska det bli en PC (som jag haft i alla tider) eller ska jag ta steget till Mac?

Det finns såklart bra och midre bra saker oavsett vilket val jag gör. Därför vill jag gärna att ni besökare lämnar era för och emot argument för respektive alternativ så att jag kommer ur detta förvirrade tillstånd.

17 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Min röst hamnar definitivt på Mac. Jag gick över till den ljusa sidan i somras och det finns inte en chans i världen att jag går tillbaka. Eller som man säger; ”Once you go Mac, you never go back”.

  Framför allt är ju operativsystemet en fröjd och fest att arbeta med. Den största nackdelen är nog att det är så himla jobbigt när jag ska hjälpa mor med hennes dator, för jag blir så förbannad på det skitsystem som jag upptäckt att windows faktiskt är.

  Och en sak till, när man är på resande fot kan jag ibland tycka att macbooken har lite väl vassa kanter.

 2. Jag vill ju helst också vara på den ljusa, snälla och trivsamma sidan. Att lära om är ingen stor sak alltså, eller?
  Ska man ändå gå över till ett nytt operativ (vista) så kanske man lika väl kan byta system helt… hm… eller inte…
  Åh vad svårt!

 3. Jag förstår inte hur du ens kan tveka. Mac såklart!! Även om min blev stulen efter bara två timmar så var det kärlek vid första ögonkast. KÖP

 4. Jag kommer bli tvungen att köra med PC på skola jobb i minst ett år till, men jag ska ändå investera i en bärbar dator. Och då lockar självklart en Macbook.

  Fast det är ett svårt val. De är dyra, har inte riktigt samma flexibilitet som PC och nu när Vista kommer finns ju fortfarande förhoppningen om att Windows har blivit lite bättre.

  Återstår att se vad jag väljer, man får en riktigt fet bärbar PC för samma pris som mellanvarianten av Macbook.

 5. Jag har använt Mac sedan oktober 2005 och inte tittat tillbaka en enda sekund. OS X är fantastiskt att jobba med, och om du känner att du behöver Windows kan du alltid installera det på de Intel-baserade Mac:arna.

  För lite ytterligare läsning i ämnet:

  Varför jag bytte från PC till Mac.

  Lycka till!

 6. Oj! Det här ämnet engagerade verkligen (och det hade jag nog lite på känn…). Tack för alla goda råd och tips!
  Nu återstår bara för mig att fundera lite till och välja ;)

 7. Hej!
  Jag håller med alla andra som svarat. Get a mac. Jag var precis som du,i valet och kvalet mellan en bärbar pc eller en bärbar mac. Jag hade bara använt mac lite i skolan innan, men var uppväxt med pc hemma. Jag hade jättesvårt att välja, men valde sedan en MacBook, och jag är asnöjd. Tycker du om att göra andra saker än att skriva worddokument så är det en mac som gäller. OS X är underbart, kommer aldrig gå tillbaka till windows. Du lär dig snabbt. Alla program du får med i iLife är grymma, för att inte tala om hur snygg datorn är! Så vale är enkelt egentligen. Köp en Mac! Och tänk också på all den status det ger att ha en mac, bra mycket coolare!
  Att du får en grym pc för samma pris som för en mac stämmer inte riktigt. Då har man bara räknat minne, hd storlek och kanske processorkraft. Man har inte tänkt på OSX och iLife, mm. Jag skulle säga att MacBooken är den bästa bärbara datorn du kan få i den prisklassen. Det enda jag har stört mig på någon gång, är att det inte finns något bra program för att göra så kallade ”poerpoint” presentationer i. Men det går ju så klart att hitta något sådant program om man vill. Annars är det grymt skönt med alla coola program som finns att ladda ner till Mac. Eller vad säger ni? Jag pratar alltså om typ Adium etc.. Men mitt tips är helt klart att du ska köpa en mac. Om du inte gör det kommer du att ångra dej varje gång du ser en!

 8. Jag andvänder mac, har gjort det hela min uppväxt.
  Jag har andvänt mycket pc datorer och jobbat med dom mycket i skolan osv..

  Men INGET kan slå macen, främst för 5 andledningar

  1, Andvändarvänligt
  2, Sökfunktionen som är så mycket snabbare
  3, Systemets stabilitet
  4, otroligt snyggt desingat
  5, Det går hur bra som hällst att hitta program till den som till en pc. gäller bara att hitta rätta siten.
  En sida som är bra är ’WWW.versiontracker.com

  Så mac all the way!

 9. Hej
  jag är verkligen i valet och kvalet för mac eller PC. Står och väljer mellan Sony Vaio som har 4 i ramminne medan Mac har 2 i samma prisklass. Snälla – kan ngn maila mig och ge mig råd??

 10. Hej!
  D lutar mot en Mac för mej, men funderar liksm lite öuer nå grejjer. Jag vill ha en dator för att kunna rita, skriva och surfa på. Vad är egentligen bäst? Och kan man spela spel på Mac? Tack

 11. mac är bäst jag säger bara de om ni vill veta mera så får ni maila mig så svarar jag på era frågor ni har

  jag har haft min macbook pro 13″ i en helg och har lärt mig nästan allt i det för att kunna fylla upp mina behov som ja hade på pc förrut så tveka inte köp mac.

  min mailadress cool_tedde@hotmail.com

 12. PC är bäst enligt mig den känns lite mer modern än mac! Dessutom finns det mer program till pc!

 13. Kära Lukas Mac ligger långt före pc i både grafik och snabbhet om du testar en mac blir du säkert nöjd!

 14. Har just skaffat en mac book, senaste versionen, och det är n vacker liten sak, som man lätt blir förälskad i inte minst äpplet!!!!! Nej men det är väldigt bra!Efterlyser dock en grundkurs i dess hantering, känner du till någon så ring mig 070-4471675. Inget bildningsförbund som det så vackert heter har kurser i mac! Men kanske du känner till någon eller något? Jag kan startsa en kurs i vuxenskolans regi, jag har lärarbehörighet, så då behöver vi 4 pers varav någon kan mac så kan vi köra igång. Jag bor i Fisksätra.

 15. Hej

  Jag har precis köpt min första dator, en macbook air. Ja den är dyr och jag har inte så mycket pengar men fy fan den är värd varenda krona. Den är dyrare än min bil ock jag är fortsatt nöjd.

  Vänliga hälsningar
  Sigurdur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.