Bloggen som webbutik är effektiv, billig och bra

Jag snubblade via Kreafon in på den nyligen lanserade webbutiken Mandel Design som säljer kläder. Upplägget på denna butik visar att det enkla ofta är det bästa. De skriver själva om sin webbutik:

Vår sajt blir den första e-handelssidan för kläder som byggs som en blogg.
Vårt mål är att kunna erbjuda ett sälj som påminner om det i butiken. Vi fotar och lägger in produkterna direkt.


Bloggupplägget gör det hela visuellt tydligt och tilltalet till oss potentiella kunder blir direkt. I like it a lot och kanske snor jag idéen någon dag :) Du kan läsa mer om Mandel Design i denna artikel där Kalle Bodestig som tillsammans med sin fru Eva Bodestig utvecklar och driver har intervjuats.

Att öppna butik med hjälp av WordPress
Att kopiera deras koncept behöver faktiskt inte vara så svårt. Exempelvis ger bloggverktyget WordPress flera möjligheter då det tillsammans med rätt tilläggsprogram / plugin kan fungera som butik på nätet. Det här är med andra ord ett enkelt och gratis alternativ som alla småbutiker som vill ut på nätet borde undersöka. WordPress finner du här och olika plugin för att tweeka din installation till att bli en butik finner du här.
Är man lite mer säker på att knacka kod, som bröderna Jonas Olsson och Niklas Olsson, så kan man till och med, med WordPress som grund, få till en webbutik lik den som man finner på Kolgrill.com.

PS. Vill du inte starta butik men ändå sälja med hjälp av din blogg så kan du istället välja att agera som affiliate och tjäna pengar på det sättet. Skillnaden är bara att du slipper logistiken ;)

4 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Min ärade moder har tänkt starta en webbbutik med Marockanska produkter. Givetvis är det den ärade sonen (dvs jag) som skall bygga butiken. Har stött och blött lite lösningar. Då jag jag är sjukt bekväm med WordPress, så skulle jag helst vilja använda det för butiken.

    Jag har kollat på en del plug-ins, och dom verkar vara bra för ändamålet. Det enda som jag känner mig osäker på är just betalningssätten. Det är ju nästan ett måste med kortbetalning. Så frågan är hur man löser det utan att det kostar skjortan.

  2. Kanske någon som kan hjälpa Christopher med hans fråga om kortbetalningar. Tyvärr har jag själv ingen erfarenhet men om jag fördjupar mig i ämnet framöver så kommer det givetvis ett svar här då.
    mvh / Håkan

  3. Jag kan tyvärr inte hjälpa Christopher, men bloggformatet som e-butik är ett intressant ämne. I affärer där varor exempelvis är säsongsbetonade, så är ju bloggformatet med kronologisk ordnade artiklar något som borde passa ypperligt.

  4. Även om bloggbutik kan vara en rolig inriktning, så tror jag fortfarande mer på ett traditionellt upplägg för e-handelsbutiker i sig, bara att kolla utvecklingskurvan på omsättningar och vad för typ av butiker de har.

    Kolla gärna in vår nya butik Sherene.se som säljer kläder online! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.