Den ultimata receptsajten?

Sitter just i detta nu och skissar på funktion, tjänster och annat för en ny webbplats som kommer handla om mat och recept. Eftersom jag är väl medveten om att det redan idag finns en hel uppsjö av mat- och receptsajter så känns det viktigt för mig att tillföra något nytt eller bättre så därför några fråga till er, besökare av denna blogg…

Hur ser den ultimata receptsajten ut? Vad tycker du ska/bör finnas på denna nya sajt?

Skriv väldigt gärna en kommentar (eller flera) och var med och påverka slutresultatet! Alla förslag och tankar är välkommna och självfallet kommer jag följa upp och berätta mer om detta projekt allt eftersom det utvecklas.

7 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Intressant. De flesta stora receptsajter har bilder på det färdiga resultatet. Varför inte ta det steget längre och lägga upp filmsnuttar där man gå igenom hur man lagar rätten? Kostar förstås endel men det vore bra coolt.

 2. Precis idéer som denna som jag önskade! Klockrent förslag och även om det kan vara kostsamt så skriver jag upp det på listan över saker värda att fundera över.

 3. Det jag saknar i alla dylika tjänster är att gå bakvägen, eller snarare den rätta vägen. Vad jag menar är att det är fel att börja med maträtten och sen få reda på vilka ingredienser som behövs, det som är intressant är vad man kan göra utifrån de ingredienser man har hemma med minsta möjliga extra inköp.

  Jag kollar i mitt kylskåp och ser att jag har falukorv och i skafferiet hittar jag lite makaroner. Då vill jag veta vad jag kan göra för olika maträtter med dessa basvaror, och få ut en inköpslista på extra tillbehör som behövs till det.

  Det vore även bra om man kunde lägga in en sorts veckoplanering för att optimera inköp. Det vill säga att man kan köpa in några få varor som kan räcka till flera rätter utan att det blir enformigt. Om jag till exempel köper in en stor falukorv, vilka rätter kan jag då få ut av den? Och vad behöver jag då för att göra de övriga rätterna.

  Till viss del bör vissa saker räknas som basvaror i grunden, som systemet kan räkna med att man alltid har om man själv inte matar in att de inte finns tillgängliga. Sen ska vissa tillbehör/extraingredienser vara markerade som att man inte behöver ha dem hemma och ändå kan få upp rätter som kräver det. Dessa ska då komma upp på inköpslistan som skapas automatiskt.

 4. Jag håller med dig Olle! Detta är funktionalitet som jag sökt men inte funnit och allt du nämner är bra förslag. Just veckoplanering och inköpslistor känns som något väldigt användbart.
  Allt noteras! ;)

 5. Hur fungerar det med lukt på Internet…..(Något att uppfinna)
  Lite ironiskt, men lukten är viktig, kanske lika viktig som bilden av den ”vackra” maträtten.
  En akutdel vore att önska.
  Ex. Jag har tomat, bulljong, potatis och palsternacka. Jag skriver in det i basen, din bas ger mig ett recept som jag sedan kan göra mat av…Lite som Olles idé.

 6. När jag flyttade hemifrån hade jag månadsmatsedel. Ja det kan låta lite väl planerat och det är det, men det var väldigt bra! Då hade man alla basvaror man behövde för en månad hemma och behövde bara köpa till det absolut mest nödvändiga.En matkalender hade varit roligt! Det händer väl ganska ofta att man har dålig fantasti och finns det då en kalender så är det bara att klicka på dagens datum och så dyker ett recept upp. Man kan kanske få göra sin egen kalender? Lite samma tanke som en inköpslista, fast med en kalender vet man på vilken dag man ska äta vad. Så himla bra när någon annan bestämmer åt en :)

  Men jag skulle gärna vilja ha typ som CDON. Folk som har köpt denna skivan har också köpt dessa. Typ folk som gillar denna maträtten gillar också det här. Eller den ingrediensen kan du använda i denna rätt också. Man har ju en och en annan burk i kylen som inte använts så ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.