Testa hastigheten på bredbandet

Funderar du precis som min pappa över om ditt bredband verkligen lever upp till vad leverantören har lovat? Det finns sätt att ta reda på fakta.

Konsumentverket står bakom det svenska bandbreddstestet TPTEST. Där kan du genom att ladda ner en applikation kan testa ditt bredband mot de flesta stora svenska operatörer. TPTEST låter dig även jämföra dina mätvärden mot genomsnittet för både din och andra internetoperatörer.


Med hjälp av TPTEST kan du få en god uppfattning om hastigheten på ditt bredband både inom din egen operatörs nät och även vidare in i andra operatörers nät.
Du kan även se statistik och jämföra vad andra bredbandskunder hos din operatör har fått för mätvärden. Detta gör att du kan avgöra om problemet ligger i din konfiguration eller om du skall skylla på din internetoperatör.

Besök webbplatsen för TPTEST här

Om du inte vill installera en programvara på din dator för att testa hastigheten på ditt bredband så har jag skapat ett online-test där du kan få ett besked om din uppkoppling direkt i webbläsaren. Detta test mäter överföringshastigheten mellan din uppkoppling och min webbserver. För att genomföra detta online-test av ditt bredband så är det bara att klicka på länken nedan.

[ Klicka här för att testa hastigheten på ditt bredband online ]

———————————
Partners: Tandblekning

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. tack , det var stor hjälp att få svaret direct i mit av arbete, utan at först måste instaleras program..för testet.
    MVH
    zora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.