Firma Håkan Liljeqvist och privatpersonen Håkan Liljeqvist

Det är inte enkelt att skilja privatliv och jobb när man är egenföretagare och dessutom tycker att det man håller på med är skitkul. Men jag tror att det är viktigt och bra. Åtminstone för mig och speciellt sedan vi har blivit tre i familjen. Det finns dessutom flera poänger med att vara lite strukturerad och ha lite strategier för olika saker. Det är något som jag fått större och större förståelse för. Resultatet blir då helt enkelt lite bättre.

Jag har också blivit lite bättre på att inte jobba hemma utan faktiskt bara vara ledig och tillgänglig för familjen. Det har lustigt nog inneburit att jag är mer effektiv på kontoret de timmar jag jobbar där. Det är nästan lite som med träning. Kost och motion hänger ihop och man måste hitta en balans. På samma vi hänger fritid och jobb ihop och även där finns en optimal balans. Allt detta är givetvis enkelt i teorin men å så svårt i praktiken. Men jag tror att jag har börjat hitta rätt.

Vad gäller Firma Håkan Liljeqvist så har den för en tid sedan fått en helt egen liten minisajt där jag försöker förklara, mest för mig själv, vad jag håller på med och hur jag jobbar (eller borde göra det). Bara att formulera detta för mig själv har faktiskt inneburit en viss aha-upplevelse. Plötsligt har jag det svart på vitt och det blir då enklare att fila på detaljerna för att göra det ännu bättre.

Men, missförstå mig inte nu. Det finns fortfarande gott om tid och utrymme för lek och improvisation, impulsiva grejer och tokerier i min tillvaro. Så måste det få vara.

4 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Ja liknelsen med träningen är väldigt bra, tränar man hela tiden blir man övertränad och så händer det ingenting. :)

  2. det är därför barn är så bra att ha! De ger balans, glädje, styrka, bekymmer –you name it!
    tyvärr har jag (vi) inte alltid lyckats med alla föresatser men det verkar som att ju äldre barnen blir och får egna, desto mer benägna är de att förstå och förlåta och det är bra!(hoppas ingen av dom läser detta ,då får jag nog mothugg)

  3. Det där med att arbeta från hemmet eller ifrån ett kontor är skiftande har jag märkt på folk. Jag trivs alldeles utmärkt att ha kontoret i hemmet, dessutom rätt så väl integrerat med bostaden för övrigt. Men det är klart jag har inga barn hemma och min fru arbetar i företaget också.

  4. Som en ny bekantskap tycker jag att din firmasida är jättefin, ska bli intressant att läsa om hur företaget jobbar. Jag tror att det är jätteviktigt att sätta saker på pränt, och att lägga ut dem på nätet gör nog att man blir ännu mer motiverad att hålla sig till dessa mål och löften, så det verkar vara en utmärkt ide!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.