Internet är inte frikopplat från verkligheten

Blir lite brydd men inte förvånad när jag läser artikeln på NyTekniks webb om att många inte tar upp sina AdSense intäckter i deklarationen. Internet är inte frikopplat från verkligheten. Samma regler gäller för verksamhet på Internet som i livet offline. För mig ter det sig både naivt och ologiskt att tänka sig något annat.

För egen del har jag såklart rent mjöl i påsen och alla inkomster vare sig de kommer från Adsense eller något annat affiliatenätverk återfinns i min deklaration. Däremot anser jag att Skatteverket borde kunna jobba fram tydligare och mer entydiga besked vad gäller beskattning på inkomster man gjort från verksamhet på Internet. När jag själv frågade runt för ett tag sedan om moms, hur man bör redovisa efter de förutsättningar som ges etc (det är ju exempelvis väldigt olika hur affiliatenätverken redogör för de utbetalningar man får), så var svaren både många och olika. Så Skatteverket – häng med er tid!

1 kommentar / Lägg till din kommentar nedan

  1. Känner igen din känsla av skatteverket! Jag har själv upplevt att en människa kan säga en sak och så kontaktar man dom igen och får ett helt annat svar. Facebook-uppror nästa steg? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.