Kommentarer premieras på Nobel Prize Winner

I seo-kretsar är det välkänt att man kan styra länkkraft med hjälp av attributet nofollow. Så har jag gjort och gör här på Nobel Prize Winner också. Är du en flitig besökare här och kommenterar ofta så ska du dock naturligtvis uppmuntras, så numera så ges du väldigt trevliga tillbakalänkar i anslutning till din kommentar. Dessa har inget nofollow-attribut och ger dig lite länkkärlek. För vad det nu kan vara värt.

För att uppnå att nofollow stängs av ska du lämna tre kommentarer (som givetvis bidrar och är meningsfulla på ett eller annat sätt). Det insticksprogram jag använder i min WordPress-installation för att göra detta möjligt är NoFollow Free.

17 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Spännande insticksprogram. Är det No-follow på länkar i kommentarsfältet i WordPress grundtema (Om man inte har ändrat själv dvs?)

 2. Härligt! Har länge funderat i de här banorna, men aldrig kommit till skott. Man får ju sällan automatiserad SPAM som tar sig igenom filtret, så det är ju faktiskt ett naturligt steg. Ska nog göra detsamma.

 3. Ja, Jonas… jag tror nog att man kan våga då akismet är bra på att göra sitt jobb. Fångar det mesta som inte hör hemma bland kommentarerna. Det har ju inte haglat in kommentarer här sedan jag slog av nofollow.
  Inte ännu i varje fall…

 4. Akismet i kombination med att man måste få en kommentar godkänd innan den publiceras är perfekt. Länkkärlek bygger webben. Mycket bra initiativ.

 5. Jag tror inte att det kommer mer spam eftersom det automatiska spammet spammar på oavsett om det är nofollow eller inte. Däremot kanske det kommer mer engångskommenterare som skriver in lite mystiska URLer som hemsida. Tveksamt om man vill ha dessa. Men å andra sidan har man fått sin blogg exponerad och kanske får vettiga besökare från det också.

 6. Grymt :) Ska köra det där pluginet när jag kommer igång med min blogg snart.

 7. Jag tycker det är en fantastiskt av webmasters att dela med sig av länkkärleken. fler och fler gör det!
  Det är ett sätt att belöna de som följer och kommenterar bloggen.

 8. Har kört det på min blogg i lite drygt ett år och har märkt att många fler kommentarer har kommit, ofta relevanta och ibland helt utflippade kommentarer. Har satt min gräns vid 3 kommentarer innan man får en do-follow :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.