Kör bil helt gratis med Hertz Freeride

Igår kunde ni läsa mina 14 tips om hur du minskar kostnaderna för din bil och kanske har du redan hunnit sänka dina bilkostnader med hjälp av dem. Ingen vore i så fall gladare än jag.

Idag vill jag ge ett tips till den som vill köra bil helt gratis. Det kan man nämligen göra genom att hjälpa hyrbilsfirmor att köra tillbaka bilar som hyrts ut för envägssträckor.

Ett av dessa bolag är Hertz, som kallar detta Hertz Freerider. Hos dem kan du anmäla ditt intresse för detta, ange vilken eller vilka orter du vill åka ifrån och till. Dyker det sedan upp ett behov som matchar dina önskemål så får du ett SMS och/eller mail. Passar körningen dig så är det bara att logga in på hemsidan och boka ”tillbakakörningen”.

Enligt ett pressutskick från Hertz så kördes 4 900 bilar under 2008 av medlemmar i Freerider. De skriver vidare att det ofta finns gratisresor till de flesta större städerna i landet, så varför inte utnyttja detta.

Med andra ord så innebär detta att du endast kan köra bil gratis under vissa premisser; det måste uppstå en envägsuthyrning som kräver en retur från den plats du vill åka ifrån. Men det är ändå gratis och det kan betyda att du kan göra en trevlig utflykt som inte lämnar några spår efter sig i din plånbok.

Hertz är i skrivande stund den enda hyrbilsfirma som har gått ut med en gratistjänst för detta men behovet av att transportera tillbaka bilar finns hos de flesta firmor. Ett tips är alltså att ta kontakt med de lokala biluthyrningsfirmorna och höra efter om du kan hjälpa dem att lösa detta problem. Är du flexibel vad gäller tid, du är kanske student, så kan detta vara ett vettigt alternativ till dyra tåg, buss eller bilresor.

Lista på några hyrbilsfirmor

www.avis.se
www.budget.se
www.europcar.se
www.globalcar.se
www.hertz.se
www.hertzfreerider.se
www.hyrbil.com
www.mabihyrbilar.se

Kanske någon av dem har en station på din ort och behöver returförare.

Om någon som läser detta har testat denna metod att köra bil gratis så får ni gärna lämna en kommentar med era erfarenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.