Nyttig sajt för unga konsumenter

Hur står det till med kunskaperna bland ungdomar? Vad lär man sig om privatekonomi i skolan? Hur väl är barn rustade för en värld där kreditinstitut och olika typer av snabblån marknadsför sig allt mer aggressivt? Jag är rädd för att privatekonomi och konsumentfrågor får allt för lite plats men blev därför desto gladare när jag igår fick information om Ungkonsument.se, en informationssajt från Konsumentverket med syfte att ge barn och tonåringar mer kunskap i dessa frågor. Det är ett bra och välbehövligt initiativ!

I de nya läroplanerna har konsumentfrågor tydligen fått en större plats skriver Konsumentverket i ett pressutskick om sin nya sajt. Om det är sant så välkomna jag denna förändring då vår konsumtionskultur kräver kunskap. För att våra barn ska få kunskaper om hur man hanterar pengar och utnyttjar sina konsumenträttigheter måste bland annat skolan ta ett stort ansvar.

Konsumentverkets skolwebb, Ungkonsument.se, tror jag kan vara en bra inspiratör för alla som vill arbeta mer med konsumtionsfrågor i undervisningen och jag hoppas att lärare och elever använder den väl. På sajten hittar man bland annat skolmaterial om konsumenträtt, vardagsekonomi, reklam och konsumtion. Där finns Lektionsbanken där lärare kan söka efter lektionsförslag, webbapplikationer och mycket annat nyttigt som förklarar och lär ut om privatekonomi och konsumentfrågor.

Visst är informationen på sajten anpassad till tonåringar men det finns mycket här som vem som helst kan ha stor nytta av, även du och jag. Konsumetverket har gjort ett bra jobb och jag tycker nog att man i stort har lyckats presentera och paketera till synes torra ämnen om ekonomi och konsumenträtt så att de blir väldigt levande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.