Sökmotoroptimera: Använd breadcrumbs

Som ni kan se överst på alla sidor så har jag lagt en liten textrad som beskriver vart på denna sajt du befinner dig. Det är inte bara bra för att förtydliga för dig vart du befinner dig. Det är nämligen också en bra grej för dig som vill göra det enklare för sökmotorer att spindla, dvs scanna av, din webbsida eller blogg.

Det ser ungefär ut så här:
breadcrumbs

En textrad som denna kallas på engelska för ”breadcrumbs” och är alltså bra då det både förbättrar din sajts användarvänlighet och sökmotoroptimering. Men på vilket sätt är detta bra ur SEO-perspektiv? Jo, breadcrumbs möjliggör nämligen spindling från en sida djupt ner o strukturen och uppåt. Detta kan vara en bra sak om du har en sida med många inlänkar djupt ner i strukturen och du vill sprida denna länkkraft uppåt till de högre nivåerna. Så kan det till exempel vara om någon har skickat in en sida på din sajt till någon social bokmärkessida, exempelvis Pusha, och den har blivit väldigt populär bland bloggare att länka till.

Har du en WordPress-sajt är det väldigt enkelt att implementera breadcrumbs då det finns ett mycket kompetent tilläggsprogram, så kallat plugin, för detta. Det heter Yoast Breadcrumbs och du finner det här.

1 kommentar / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.