Springer du ut ur butiken när de sänker priserna?

Börsen går ner och det verkar som att vi är på väg söderut ett tag till innan det stabiliseras. Hur känns det för mig som är tungt investerad på börsen? Det är en fråga som jag får lite nu och då från vänner och bekanta som vet att jag mer eller mindre livnär mig på mina aktieinvesteringar. Har du panik nu?

Min motfråga till dem blir då ofta hur de känner sig när matbutiken sänker priserna. Brukar du springa ut ur butiken när de sänker priserna?

Det här brukar resultera i en kort stund av förvirring och ibland vill man inte ens försöka att förstå mitt resonemang. Men ibland tänker folk till och blir intresserade av hur jag tänker. I de bästa fall resulterar det i en bra diskussion om kortsiktighet kontra långsiktighet, om det mänskliga psyket, ränta på ränta effekten och det magiska med utdelningar.

Så medans börsen nu styrs av rädsla, kortsiktigt humör, politik, det mänskliga psyket och inte av hur bolagen utvecklas på lång sikt så är det smart att passa på att handla. För egen del skjuter jag brett och köper investmentbolag som Investor och Svolder och även ETF:en XACT Norden Högutdelande är en återinvesteringsfavorit när utdelningarna trillar in. På 3-5 års sikt är jag rätt övertygad om att jag kommer tacka mig själv för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.