Studenter kan spara tusenlappar med csn-kortet

Är du student så får du inte missa de rabatter som är kopplade till csn-kortet. Låt oss som exempel ta en student som tar tåget till sin nya studentstad, flyttar in på sitt studentrum, köper en dator med programvara, musikspelare, en mobiltelefon, lite nya kläder till terminsstart och kanske går på bio och tar en fika med sina nya kursare. Då kan det exempelvis se ut på följande vis om studenten är smart och använder sina rabatter.

Tåg Stockholm – Göteborg
Studenten får 112 kr i rabatt

Dator – MacBook
Studenten får 1 050 i rabatt

Programvara – Office för Mac
Studenten får 215 kr i rabatt

Musikspelare – iPod touch
Studenten får 1 725 kr i rabatt

Biobesök
Studenten får 35 kr i rabatt

Adressändring
Studenten får 205 kr i rabatt

Tröja & byxor
Studenten får ca 225 kr i rabatt

Mobiltelefon
Studenten får ca 400 kr i rabatt

Kaffe och macka
Studenten får 16 kr i rabatt

Redan de första veckorna av sina studier finns alltså flera tusen kronor att spara genom att utnyttja sina studentrabatter, och i det här exemplet har studenten sparat 3 983 kronor genom att använda csn-kortet och då ändå inte utnyttjat mer än en bråkdel av de tusentals produkter och tjänster som finns med studentrabatt på csn-kortet.se.

Under läsåret 2009/2010 skickas det ut 1,3 miljoner kort till studerande från första årskurs på gymnasiet till sista termin på universitet och högskola. CSN-kortet ges ut på uppdrag av CSN och Mecenatkortet ges ut i samarbete med Sveriges studentkårer. Korten bevisar att du är student och berättigar till tusentals rabatter över hela Sverige. Mecenat är ett helägt dotterbolag till Studentuniverse.com Inc som har sitt säte i Boston USA.

För att du ska kunna få CSN-kortet, måste du studera under minst 13 sammanhängande veckor på minst halvtid (50 procent). Kortet skickas automatiskt till dig cirka två veckor efter det att du fått första utbetalningen på terminen.

3 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.