Tävling i sökmotoroptimering

Inom SEO-världen (det vill säga inom den sfär där folk sysslar med att försöka nå topp-positioner i sökmotorer) så är svenska Jim Westergren ett välkänt namn. Idag utlyser han SM i sökmotoroptimering på det forum som han själv driver, SEO-Forum. Reglerna förklarar Jim på följande vis:

  • Tävlingen startar idag den första oktober 2006 och avslutas den första maj 2007 klockan 18:00. Delmålet är den första januari 2007 klockan 18:00 och man ser då vem som ligger bäst till.
  • För att vara med och tävla måste du registrera en helt ny domän (registrerad den första oktober eller senare) som blir din tävlingsdomän. Denna domän får inte innehålla några av tävlingens sökord och du får bara ha en tävlingsdomän. Du måste även anmäla dig, se nedan.
  • I startsidan på din tävlingsdomän måste du i början av din sida skriva att webbplatsen är med i denna tävling av mig och ha en vanlig länk till denna forumstråd.

Hur avgörs vinnaren?

Den första maj 2007 klockan 18:00 gör jag en sökning på Google.se med ”sidor på svenska” på vart och ett av de givna sökorden och gör skärmdumpar som sedan publiceras.

Den som ligger etta på ett ord får 10 poäng, den som ligger två 9 poäng, den som ligger trea 8 poäng osv fram till tionde plats. Ligger man på plats 11 får man således inga poäng. Vinnaren är den som får ihop mest poäng. Sökresultat som inte är från giltiga tävlingsdomäner räknas bort från tio-i-topp-räkningen som om de inte fanns.

Vilka är sökorden?

Om jag ska vara med eller inte har jag ännu inte bestämt. Men en rätt rolig utmaning är det allt.

Läs mer om tävlingen på SEO-forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.