Vad är Skillpages och varför skickar de spam till dig?

Vad är Skillpages och varför bombaderar de oss med mail? Det var en fråga som dök upp i mitt huvud sedan jag fått otaliga mail som tillsynes var rekomendationer från vänner och bekanta om just denna tjänst. Nu har jag kollat vidare och känner starkt att det är läge att sprida kunskap om Skillpages och deras aggressiva och virusliknande marknadsföring.

Så vad är då Skillpages för något?

Till att börja med. Skillpages är en relativt ny webbtjänst som i mångt och mycket kan liknas vid LinkedIn, det vill säga ett socialt nätverk där du kan skapa en sida kring en färdighet du själv tycker att du besitter. Så långt allting väl.

Det som är problemet är dock det extremt agressiva sättet de marknadsför sig på. De skickar nämligen ut e-post i ditt namn utan att meddela dig och de är otroligt svåra att bli av med om man väl har fastnat i deras nät. Mitt råd är därför att du verkligen fundera två gånger innan du öppnar e-postmeddelanden från sidan.

Om du som jag har fått mail skickade till dig i en bekants namn från sidan Skillpages så är du inte direkt ensam. Det troliga är dessutom att dina bekanta inte ens vet att de skickar dessa rekomendationer om Skillpages till dig. När du öppnar meddelandet och fyller i ditt namn kommer det upp en ruta upp där det står att du ska aktivera ditt konto. Nedan finns ikonerna för bland annat Google mail och Facebook. Klickar du på google-knappen skickar sidan ut en invitation till samtliga du haft e-postkorrespondens med. Och det här utan att fråga. Sidan fortsätter i veckor att bombardera alla dina kontakter med fortsatta påminnelser och inviter, allt utan att meddela dig, vars namn allt skickas i.

Sättet som detta görs på tycker jag är ytterst tveksamt och jag undrar till och med om det ens är lagligt? Hur som helst anser jag att Skillpages marknadsföring är klart oetiskt och att det är ett praktexempel på dåligt uppförande. De drar fördel av det förtroende vi har för våra vänner och bekanta då deras utskick genomförs i deras namn. Sedan kapar de alla våra kontakter och därefter använder de ditt personliga varumärke för att nå ännu längre med sin tjänst. Smart, javisst, men inte vackert.

Hjälp inte Skillpages att skicka spam

Om skadan redan är ett faktum då? Är du redan fast i Skillpages klisterså tycker jag du ska göra vad du kan för att förhindra att fortsatta meddelanden skickas i ditt namn:
– Logga in på ditt Facebook-konto och gå in på säkerhetsinställningarna. under fliken för applikationsinställningar hittar du en lista på applikationer som får använda uppgifter i din Facebookprofil. Här kan du redigera eller ta bort dem. Hittar du Skillpages här så ta bort dem så att deras reklam inte når dina Facebook-kontakter.

– Använder du Gmail så kolla upp dina kontoinställningar där också. Klicka på Konto och gå in under fliken Säkerhet. Där ska du kolla in listan under rubriken Tillåta appar och webbplatser. Där listas nämligen alla tjänster som av en eller annan anledning har tillgång till dina uppgifter, exempelvis alla kontakter som du har på Gmail. Hittar du Skillpages här så är det min varmaste rekomendation att du klickar på återkalla åtkomst för att bryta kontakten med dem.

Har du problem med Skillpages? Lämna gärna en kommentar nedan och beskriv dina erfarenheter av sidan. Behöver du hjälp med att avsluta ditt konto hos dem eller få dem att sluta göra utskick i ditt namn? Hojta till så kanske jag kan hjälpa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.