Vilken bloggplattform använder du och varför?

I dagarna har en av bloggsfärens kändisar ondgjort sig över bloggverktyget Blogger. Att saker och ting fungerar på ett bra sätt är viktigt för oss inbitna bloggare och det kan upplevas som frustrerande när det inte gör det. Jag får ibland frågan om vilket bloggverktyg man ska välja och det är inte helt enkelt att svara på. För egen del föredrar jag WordPress men valet utgår såklart från mina egna preferenser, kunskaper och önskemål. För att ge ett lite mer objektivt svar på denna fråga så skulle jag vilja öppna upp för lite ”speakers corner” i kommentarerna nedan (eller skriv ett svar på din blogg och skicka iväg en trackback till detta inlägg). Skickar med några frågor ni kan utgå ifrån:

* Vilken bloggplattform använder du?
* Varför just det verktyget?
* Vad är bra med det verktyget?
* Vad skulle du vilja att de förbättrade med ditt verktyg?
* Vem passar verktyget du använder för? (nybörjaren/normalanvändaren/kodnörden)

Jag ser fram emot svaren och kommer följa era svar nogsamt.

3 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. 1. Jag använder WordPress.
  2. Började använa WordPress för att jag hittade ett tema som jag gillade. Hade inte så stor koll på vad man kunde göra med WordPress eller vad de andra plattformarna kan.
  3.Finns många plugins och fungerar bra att arbeta med.
  4. Säkerheten.
  5. WordPress tycker jag passar för nybörjaren.

 2. Själv använder jag också WordPress, och har använt det sedan jag började blogga i juni förra året. Anledningen till att jag valde WordPress var främst temat K2, men även den enorma användarbas som omger WordPress, vilket innebär att det är lätt att få hjälp om saker och ting slutar fungera och så finns det ju så klart en hel del plugins att tillgå.

  Administrationsgränssnittet är något jag skulle vilja se uppdateradesi WordPress.

  Jag skulle vilja säga att WordPress passar nybörjaren om man är lite bekant med grunderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.