Bloggprojekt: Hur gör du för att få besökare till din blogg?

På somliga engelskspråkiga bloggar hittar man ibland aktiviteter av typen ”vi skriver tillsammans och gör en jätteintressant bloggpost”. Jag kommer nu att försöka skapa något liknande här i den svenska bloggosfären och kör därför igång något som jag kallar bloggprojekt. Alla får vara med. Jag behöver din hjälp!

Så här tänkte jag att det skulle gå till:

1. Skicka mig tips på det aktuella temat. Det första temat kommer att vara ”Hur får jag besökare till min blogg?” Du kan antingen lämna tipsen i kommentarerna till denna post eller så skickar du ett mail till mig.

2. När allt är klart så publicerar jag en lista på alla som bidragit, med tipsen som de lämnat och länk till personens blogg. Alla som deltagit i bloggprojektet publicerar därefter också listan med tips och länkar till samtliga deltagare på sin egna blogg.

Målet med dessa bloggprojekt är att dela med sig av användbara och intressanta tips, sprida lite länk-kärlek och också ge möjligheten att upptäcka nya bloggare och bloggar. Så om 10 stycken deltar så kommer du få 10 tips, länkar till 10 personer och 10 länkar till din egna blogg i utbyte. Låter rätt så bra eller hur?

Som jag nämnde tidigare så kommer det första bloggprojektet ha ämnet ”Hur får jag besökare till min blogg?”, så dela med dig med dina kluriga, intressanta, nyttiga och smarta idéer. Vad har fungerat för dig? Hur har du gjort för att få besökare eller hur borde du gjort för att få besökare? Jag håller projektet öppet i en vecka så det innebär att du ska ha lämnat ditt tips senast den 14:e februari. Det är också den dagen då jag publicerar listan här på NPW och du som är med i bloggprojektet publicerar därefter samma lista på din blogg.

Välkommen att delta i bloggprojektet!

49 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

 1. Hej! En intressant idé du fått och jättebra sätt att få fler besökare och en gratis artikel på. Kan ju bli en bra tio-i-top lista som du kan posta på Digga.se. Kanske jag lånar din idé, fast med ett annat tema. Mitt tips på att få fler besökare till en blog är att skriva en artikel, gärna med innehållet hur får jag fler besökare, och posta den på Digga.se. Har funkat mycket bra för mig.

 2. Tack. Ja, inte så dum idé eller hur? ;) Och nu hittade jag dessutom din blogg som var nått nytt för mig. Ingen dålig bonus.
  Tack för det första tipset!

 3. Inte min idé, men dock ett bra tips tycker jag, att göra som Lotten.se, i berättande artiklar, länka till andra med passande ord.

  Själv har jag inga smarta råd att ge, men tar gärna emot dem :-)

 4. Skriv en artikel. Registrera på digga.se och farskpressad.se.
  Lägg till din artikel på var och en av angivna sidorna. Försök att rösta på andra bra artiklar, ha vänner där som märker dina artiklar och röstar.
  På detta sätt får jag ca 20 besök/dag för nya artiklar; plus google bot hittar länkar till din sajt och du får extra poäng för PR.
  Läget idag är så att enbart från Digga och Färskpressad kan du få minst 100 besök per artikel, direkt från deras hemsida under första vecka. Senare avtar det. Talet kan variera beroende av hur intressant du skriver och själva ämnet.

 5. En annan metod är mycket enkelt och automatiserad. När du publicerar ett nytt inlägg på din blogg meddelar skriptet (till ex. WordPress) automatiskt uppdateringstjänster för webbplatser om det. Det bör finns ett fält där du kan inkludera vilka är adresser till uppdateringstjänster.
  Själv har jag följande:
  http://rpc.pingomatic.com/
  http://nyligen.se/ping/
  http://svensk.lemonad.org/ping/
  http://rpc.technorati.com/rpc/ping
  För varje nytt inlägg för jag minst 20 besökare samma dag (sammanlagt från alla).

 6. Det som helt klart funkar bäst för mig är engelska länkbeten postade på sociala nätverkssidor.

  En av mina senaste fick över 11 tusen unika över en 24 timmars period. Stats.

  Den svårare frågan är nog istället hur man får naturliga inlänkar till sin blogg? Detta eftersom många länkbeten ger trafik men inga eller väldigt lite inlänkar.

 7. Det är en intressant fråga detta om naturliga inlänkar. Det kanske får bli en fråga för ett kommande bloggprojekt ;)
  Tack för ditt tips Jim! Roligt att du nappade på min idé om detta bloggprojekt.

 8. Ett jättebra sätt för att få nytt folk att upptäcka din blogg är att helt enkelt vara en aktiv bloggläsare själv och kommentera mycket. Jag ser hela tiden i min statistik att det kommer inlänkar från de bloggar jag själv läser, just för att jag själv kommenterat där och därmed fått min URL publicerad.

 9. Simon: Det är så sant som det är sagt. Att ge kommentarer ger andra chansen att upptäcka dig (som jag gjorde med dig just nu) och dessutom är det ju väldigt kul att få en komentar. En winn – winn grej helt enkelt. Bra tips! Välkommen med i bloggprojektet!

 10. BeRKA: Nej, alla har vi olika mål och syften med vårt bloggande. Så kan det ju också vara… faktiskt. Fast nu fick du en ny besökare hur som :)

 11. Jag satte upp min första blogg för ett par dagar sedan, och började skriva på en artikel till den. Jag hade förut läst någonstans att många inte bloggar för att bli lästa utan bara för skrivandets skull, men jag trodde inte att det stämde in på mig… jag vill ju ha diskussioner och grejer! Det visade sig dock att jag tyckte det var ganska skönt att skriva ner de tankar som då rörde sig i huvudet (även om de bara handlade om något så oväsentligt som webbdesign).

  Denna tillfredsställelse varade i ungefär tre timmar, sedan var jag igång och jagade besökare igen…

 12. z0idberg: Kul! Skriver du lika bra artiklar som de du skrivit hittills så kommer snart besökarna. Kanske kan det här bloggprojektet dessutom ger dig några idéer om hur besökarna ska hitta till dig.

 13. Anna: Inlänkar är när någon annan länkar in till din blogg/webbsida. Ju mer inlänkar du har dessto större är möjligheterna för andra att hitta till din sida av flera olika själ. Dels eftersom det finns fler ”vägar” som leder till din sida men också eftersom sökmotorer ”värderar” sidor med många inlänkar högre än sidor som inte har det (du hamnar högre i sökresultaten på tex. Google). Hoppas det förklarade något?

 14. Skriv något som intresserar läsarna.
  Använd ”rätt” taggar.
  Registrera bloggen på bloggportaler
  Skaffa ”bloggvänner” som är aktiva
  Byt länkar
  PINGA
  Var aktiv på andras bloggar.

  Allt gott från Sandared :-)

 15. Klockrena tips från Sandared! Jag lyfter på hatten. Roligt att ni nappade på mitt bloggprojekt.
  mvh / H

 16. En reflektion kring detta projekt. Det är verkligen fantastiskt vilket gensvar jag fått. Hittills har vi 8 st som lämnat tips och som därmed är deltagare i detta projekt. Otroligt roligt tycker jag. Och det finns utrymme för fler.

  Vissa tips kommer säkert nämnas fler än en gång och då tolkar jag det som att det är extra viktigt i sammanhanget.

  Du ska ha lämnat ditt tips senast den 14:e februari. Det är också den dagen då jag sammanställer och publicerar listan här på NPW och du som är med i bloggprojektet publicerar därefter samma lista på din blogg med tips och länkar till samtliga deltagare i bloggprojektet.

  Keep em comming ;)

 17. De människor som är intresserad av vad jag skriver vad jag illustrerar, de hittar mig ändå. Är inte kvalitet bättre än kvantitet? Men jag vet att jag är usel i att marknadsföra min blogg..hmmm…

  Nåja, vilket som.
  Ha en fin helg
  Margareth

 18. Magareth: Visst är det bättre med kvalité än kvantitet, det tror jag ingen kan säga emot, och som jag sagt tidigare så har vi alla olika syften och mål med våra webbsidor/bloggar. Men nätet är stort och det finns poänger i att göra det enklare för din omgivning att hitta just till dig. Eller hur?
  mvh / H

 19. att pinga är ju bra, om man inte glömmer bort den vill säga, men systemet Aftonbladet har, tycker jag är en vinnare, borde andra oxå ha det, nämligen att man har en fält där man kan läsa rubriken på de senast skrivna inläggen, samt de senaste kommentarede inläggen.
  För övrigt är jag inte så nöjd med AB, men just den funktionen gör att jag stannar kvar.
  Ha det gott
  Antonia

 20. Intressant idé! En första utmaning är ju att verkligen få besökarna att nå till din blogg, och då håller jag definitivt med kommentarerna ovan; att pinga bloggportaler samt sätta relevanta etiketter på inläggen brukar ge bra med besökare. Den andra utmaningen är att få besökarna att återkomma, vilket i mitt tycke handlar om att skriva intressanta texter som engagerar. Förhoppningsvis hamnar du då i besökarens RSS-läsare och då har du kommit en bra bit på vägen.

 21. Om du använder del.icio.us kan jag tipsa om ”daily blog posting” som skapar ett automatiskt inlägg från de bokmärken du samlat på dig under dagen. En jämn ström av inlägg brukar påverka besöksstatistiken i positiv riktning. Läs mer här:
  http://del.icio.us/settings/$USERNAME/daily

  byt $USERNAME mot ditt del.icio.us-id

 22. Johan och Magnus: Tack för era bidrag och välkommna in i projektet! Att hamna i någons RSS-läsare är sannerligen en jackpott. Sedan gäller det bara att leverera och bibehålla intresset ;)
  Ska kika in det där tipset om del.icio.us

 23. Glöm inte att skicka ut en påminnelse till alla den 14:e (för att du skall få bästa framgång). En del har kanske glömt….

  Trevlig kväll

 24. Jag skrev en gång ett blogginlägg som hette ”Så blir din blogg en succé”. Lite magstark rubrik kanske med tanke på att jag då var bloggnybörjare och att min egen blogg inte alls stämmer så bra in på kriterierna jag gav. Men men, alltid hjälper det nån. Det här är i alla fall mitt ”intro” till den som vill börja blogga: (Vissa partier kanske kan anses något cyniska, men bortse från det.)

  ”Vill du att din blogg ska läsas av många? Det finns tre vägar att gå:

  Fackbloggen
  Fackbloggen är smal, väldigt smal. Du skriver om ditt specialintresse, som du ska vara sjukt insatt i. Kommentera aktualiteter, tipsa om länkar och sprid mycket information, samtidigt som du gärna kan sväva ut och vara lite personlig – bara du håller dig till ditt ämne eller liknande ämnen som människor som delar ditt intresse kan tänkas gilla. Exempel på fackbloggar: Lauls fotbollsblogg, Akvariedagboken (980 liter) och Manolo.se. Hit räknar jag också den politiska bloggen.

  Personliga bloggen
  Den personliga bloggen ska vara så personlig som möjligt. Gärna skildra ett förlopp, till exempel en kärlekshistoria, en graviditet eller en sjukdom. Mörka inslag som självmordstankar, berättelser om en svart barndom eller psykisk sjukdom hjälper till. Barn är en fördel, gärna väldigt små med svåra förutsättningar. Exempel på personliga bloggar: Längtan efter ett barn, V som i Vendettanbettan och Tessans dagbok.

  Humorbloggen
  Humorbloggen ska helt enkelt vara rolig. Nyskapande, unik, aktuell och skrattframkallande. Exempel på humorbloggar: Tjuvlyssnat.se, SVT Nöje och Warpdrive – citatdatabasen.

  Generellt för alla bloggar:

  Uppdatera ofta. I bloggarnas värld gäller det ovanliga att kvantitet ofta är bättre än kvalitet. För att skaffa dig trogna läsare ska du helst skriva tre inlägg om dagen. (Självklart är det bra om det finns ett innehåll också).

  Våga ta ut svängarna. Var kontroversiell, våga säga något. Hitta det unika i det som skiljer dina tankar från andras.

  Använd dig flitigt av marknadsföringskanaler, pinga dina inlägg till olika portaler, skriv etiketter och nyckelord, skriv inlägg i andras bloggar.

  Bilder och videofiler lättar upp, men glöm inte texten som ändå oftast är det viktigaste. ”

 25. Ebitmanagement: Ja, jag får kanske överväga att skicka någon slags påminnelse.

  saom: Oj, en hel liten miniuppsats där :) Blir en utmaning för mig att sammanställa detta men det gör jag så gärna. Tack för ditt bidrag.

 26. Dessa råd har säkert redan förekommit (har inte läst igenom alla kommentarer) men de kanske är värda att återupprepa.

  1) Var aktiv. En blogg som uppdateras ofta (dock inte för ofta) får mer läsare. Uppdaterar man varje dag så är nog intresset större för bloggen än om man uppdaterar en gång i veckan eller mer sällan.

  2) Kommentera mycket. Titta runt i andras bloggar efter intressanta inlägg och kommenterar dom (på ett vänligt sätt). Se till att länka tillbak till din blogg, oftast så finns det ett formulärfält för det. Eller om du har skrivit om samma sak så ge en direkttlänk till det inlägget i din kommentarstext.

  3) Registrera dig på olika blogglistor så som Nyligen, Bloggportalen och andra.

  4) Skriv om något som du tror kan intressera andra. Det är en bra bonus om du är duktig inom ett område och om det är ett område som du vet att det finns intresse för hos andra. Ger man ett trovärdigt intryck så sprids ryktet om ens blogg rätt snabbt inom en grupp människor med ett visst intresseområde.

  Det var några punkter det.

 27. det här är råd jag har läst om ..
  var aktiv med din blogg ..uppdatera varje dag om du ka
  Gå in och läs andras bloggar ge kommentarer ..
  plinga på olika blogglistor som bloggportalen..tjejblog..
  ja sen skriv om något som intresserar ..

 28. Sätt in många fina bilder från Google images (google bilder).
  För den som ingen stolthet har:
  Massor med bilder på aktuella filmkändisar, popsnören, dataspel, Youtube-filmer.
  Då kommer man få många bildnedladdare som kanske råkar hoppa in av misstag och börja läsa. Du klättrar då högt på diverse blogglistor.
  Nackdel: Bloggens utseende och estetik tar ordentlig stryk.
  Själv har jag märkt att mina tigerunge-bilder gör enorm succé.

 29. Håller med kaxiga z – Har man personliga alster att visa upp(musik, konst, egna rinsignaler, bytesgrejer) etc så får man def. många intressenter som vill komma tillbaka till din sida.
  Att kämpa ideligan med bloggportaler och liknande kommer att slutligen ta kål på dig själv – bättre att då ha ett riktigt intressant innehåll som du håller färskt – hela tiden.

 30. Det absolut bästa sättet att få folk till sin blogg är att helt enkelt skriva intressanta inlägg då kommer folk tillslut hitta dit och framförallt stanna kvar!

 31. En blogg om fotboll, våld och droger.

  Behöver neutrala åsikter om den.

 32. Heej ! Skulle verkligen behöva få hjälp med att få folk och se min blogg.. Har bestämt mej för att blogga om våldtäckt som ja var med om och antastning å jag vet att d finns så många som varit med om likande händelser. därför ja vill ja hitta andra så vi kan dela tankar å sånt med varandra .. Dom kanske vill dela med sig av sin händelse (får självklart vara anonyma ) Skulle bli jätte glad för din hjälp..

 33. Måste säga att ditt sätt med att ha ett inlägg om mer trafik till din blogg fick mig att hitta till just din blogg… Så bra idé!

 34. Hej! Jätte kul att läsa, jag däremot tycker att man ska bara satsa på att vara aktiv och kanske ta del av saker som detta som ger dig själv någoit tillbaka eller bara en möjlighet att säga din åsikt, njut av att skriva din blogg!

  http://www.rebeccasochmitt.se

  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.