11 tips om hur du kan tjäna pengar på din modeblogg

De mäktigaste modebloggarna i blogg-sverige ska träffas. Vecko Revyn arrangerar nämligen ett bloggmingel för modebloggare. Det som slår mig när jag titta på listan över vilka som ska komma är att det i skrivande stund endast är två killar. Det andra som slå och som på allvar gör mig fundersam är hur få av bloggarna det är som agerar under egen unik domän och hurpass lite alla dessa bloggar utnyttjar alla de möjligheter som finnas att tjäna pengar på sina bloggar trots att många av dem har rikligt med besökare. Mycket märkligt då ämnesvalet för deras bloggande i grund och botten är genomkomersiellt (dvs. mode och shopping).

Men hur skulle jag gjort för att tjäna pengar på min modeblogg? Ungefär på detta vis:

1. Skaffa en egen domän och konto på webbhotell.
2. Sätt upp en WordPress-blogg
.
3. Sökmotoroptimera bloggen så att den lättare indexeras av exempelvis Google. Läs mer här.
4. Se till att uppdatera bloggen frekvent med nytt intressant för alla modeintresserade.
5. Pinga releventa ping-tjänster.
6. Gå med i annonsnätverk som exempelvis Google AdSense.
7. Sälj annonsplats på din blogg själv. Dvs. direkt till företag inom modebranschen utan att ta hjälp av nätverk.
8. Öppna affiliatekonto hos exempelvis Tradedoubler.
9. Placera relevanta annonser och länkar på din blogg och i blogginlägg till de affiliateprogram du promotar.
10. Marknadsför din blogg genom en rad olika sätt som du kan läsa om här.
11. Fundera mycket och väl över hur du på bästa sätt kan få dina besökare att konvertera till inkomster till dig.

Denna lista vet jag är ofullständig, till exempel argumenterar jag inte varför du bör göra de saker jag nämner. Men den ger ändå dig som är modebloggare lite att fundera över och det är mitt syfte med denna bloggpost. Anledningen att jag vill att du ska fundera över detta är att jag är ganska övertygad om att du missar flera tusen kronor varje månad som du skulle kunnat tjäna på din blogg om du agerat enligt punkterna ovan.
Min fråga till dig är om du tycker att jag borde utveckla mina tankar och dela med mig av mina erfarenheter genom att skriva en guide till modebloggaren som vill tjäna tusentals kronor i månaden på sin blogg? Skriv en kommentar nedan och säg vad du tycker. Om intresset är tillräckligt stort så lovar jag återkomma i ämnet.

4 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Problemet är att modebloggerskorna redan tjänar 1000-lappar i månaden, trots att de ligger på nanting.blogg.se. De har helt enkelt hittat alternativa inkomstkällor och framförallt trafikkällor. För i takt när vi optimerar, ser de istället till att skaffa sig ett nätverk av bloggkompisar som läser sin blogg = trafik. Det ger ingen Adsense-konvertering, men Tailsweep.com betalar ju ändå per cpm.

  2. Men jag menar att de långsiktigt ändå skulle vinna på att bygga sin egen plattform och stå fria från bloggnätverk. Gjort på rätt sätt tror jag att det skulle vara en bättre affär för modebloggarna och det skulle stärka deras varumärken. Det utesluter ju faktiskt inte att de ändå kan bygga nätverk av bloggkompisar både i och utanför diverse olika bloggnätverk. De ska ju naturligtvis fortsätta att använda de metoder som de använder idag för att bygga trafik men addera andra internetmarknadsföringsmetoder.

    Har jag fel?

  3. Funderar nästan över om man skulle sätta upp en mode/shoppingblogg bara för att testa mina tankar. Hm… har ju domänen http://www.shoppingpunkten.se och kanske skulle det funka som plattform för ett sådant projekt.

    Att Twingly finns på VeckoRevyn är ett stort pluss för modebloggarna. Bra exponering och inlänkar är ju alltid najs :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.