Fredagsunderhållning – se mig laga räksoppa!

Visste du om att jag driver en matblogg också? Joråsåattde! På Recepten.nu kan du ta del av mina experiment i köket och över tid har de inte bara dokumenterats i text utan även som videobloggar.

För att locka dig till min matblogg så kommer här ett exempel på en av dessa videobloggar där jag ger mig på att laga en enkel räksoppa med morot. Kanske kan just denna soppa vara något att runda av veckan med? Dessvärre är ljudet på denna lilla matfilm inte av bästa kvalité men det hoppas jag att du har överseende med. Gillar du inte soppan eller om du inte är typen som tycker om att laga mat så kanske du ändå kan skratta åt mig när jag försöker vara intressant på rörlig bild. Det bjuder jag på :) För dig som vill ha receptet i text så finns det här.

Att videoblogga är för övrigt extremt roligt även om det kräver lite mer än det mer traditionella sättet att blogga. Du behöver planera en del, ha den tekniska utrustningen (som i och för sig inte behöver vara så avancerad) och skaffa dig programvara och kunskap nog för att kunna redigera det hela. Men, som sagt, det är extremt roligt och min erfarenhet är också att det ger väldigt mycket tillbaka i form av feedback från besökare och ökat intresse kring din blogg. Med detta sagt så tror jag att den podcasttrend vi ser i Sverige idag med tiden kommer att ersättas av en videobloggstrend. Åtminstone är det ett relativt oprövat fält där jag tror att det finns mycket kvar att göra.

Vill du komma igång och videoblogga? Behöver du några tips och råd på vägen? Hojta till så kanske jag kan hjälpa dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.