Projektet: Inlagd sill –  Del 1

Projektet: Inlagd sill – Del 1

Sillen hör julen till och den godaste sillen framställs genom egen inläggning. Då blir inläggningen vacker, grönsakerna blir krispiga och sillen bjuder tuggmotstånd. Har man testat att göra sin egen sillinläggning så framstår de köpta burkarna som pyttesmå och dess innehåll som mosigt gegg. Att göra sin egen sillinläggning är inte särskilt svårt. Det kräver…

Knäck

Knäck

Att koka knäck är ett enkelt sätt att öka på julstämningen. Lite socker, lite grädde, sirap, smör och mandel är vad som behövs för att koka ihop detta klassiska julgodis. Nu är det fullt fokus på att skapa rätt känsla inför julen och njuta av de fröjder som traditionen bjuder. Med snö utanför mitt fönster…

December på Recepten.nu – julmat och lite till

December på Recepten.nu – julmat och lite till

November är numera dåtid och med detta blogginlägg sätter vi punkt för vårt kaktema. Nu stundar julen och som matmånad betraktad så är det en bombastisk månad. För Petter och mig är det en självklarhet att leverera recept på några av julens alla godsaker. Vad hände egentligen här på Recepten.nu under november? En hel del…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Ingen jul utan Janssons. Skinka, köttbullar och sill tarvar denna traditionsfyllda frestelse. Icke att förväxla med sillgratäng som är något helt annat. Ska vi börja med definitionerna först? Janssons frestelse har rå potatis och ansjovis. Sillgratängen har urvattnade saltsillsfiléer och kokt potatis som bärande ingredienser. Vidare diskussion får föras vid nästa släktsammankomst. Jag är en…