Ibland sammanfaller det enkla och det goda. Denna kycklingpaj kommer jag definitivt göra igen eftersom den både är enkel att fixa till och väldigt god. Personligen tycker jag att den funkar lika bra som bjudmat som på en tisdag mitt i vardagen strax efter semestern någon gång i augusti. Typ. Vad jag försöker säga är…
Håkan skriver
Melliskaka med pecannötter
Nyligen gav mina försök i köket detta – en kaka som funkar fin fint för dig som är fikasugen och samtidigt lite hungrig. Den visade sig nämligen vara både matig och samtidigt skönt saftig. Med andra ord ett alternativ när det är dags för picknick eller mellanmål. Därför blir namnet just Melliskaka. För att göra…
Rabarbersaft
Rabarbersaft! Igår kunde vi, med euforiska känslor i kroppen, fylla fyra flaskor med rabarbersaft. Eftersom vi inte är speciellt vana med syltning och saftning så kändes det lite ovisst. Skulle det smaka bra? Funkar detta saftrecept? Kommer det bli för surt, syrligt eller precis perfekt? Med facit i hand kan jag ärligt säga att det…
Christer Gardell om dagens investeringsläge
I en intervju med Christer Gardell noterar jag idag framför allt följande mening: ”– Tror man inte på jordens undergång är det ett spännande investeringsläge.” Källa: DN.se
Rabatt på reparation – inte så dumt
Idag läser jag på SVD.se att Miljöpartiet gjort en markering om att r:et i ROT-avdrag ska förstärkas. Miljöpartiets utspel i Almedalen handlar om att på sikt nå ett hållbart samhälle, där vi bättre tar tillvara på jordens resurser. Då går det inte att konsumera mera – i stället måste vi reparera de saker vi har.…
Att våga ta ansvar
Det börjar bli allt mer klart för mig. Att avgöra om en människa är vuxen eller barn gör man inte på individens ålder. För mig handlar det mer om graden av att våga ta ansvar. Tar man ansvar för sig själv, för sina handlingar och för de konsekvenser de får så är man vuxen. Men…
Kokning – vad händer när man kokar mat?
Vad händer egentligen när man kokar mat? Hur funkar det att koka i vattenbad eller vattenånga? Vad är betyder sjudning, pochering, blanchering, förvällning och skållning? Att behandla råvaror genom kokning är grundläggande inom matlagning men kanske ändå inte alltid så enkelt. Jag har tagit mig en djupdykning i detta ämne och hoppas här kunna klarlägga…
Rabarberpaj Cookie Pekan
Tänk dig amerikanska cookies tillsammans med rabarberns syrliga smak. Gillar du den tanken så ska du definitivt testa denna Rabarberpaj Cookie Pekan. Vi testade den igår och den smakar kanon. Speciellt rätt är den för dig som är en nötfantast precis som jag. Jo, jag vet. Det var inte länge sedan jag skrev om rabarberpaj…
Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad
Tänk dig något rejält men ändå lätt. Lite lustigt kanske men ungefär så var upplevelsen av att äta dessa fetaostfyllda köttfärsbiffar tillsammans med en trevlig melonsallad. Jag måste även påpeka den fina smakkombon man får till genom att använda fetaostens sälta och melonsalladens sötsyrliga smak tillsammans. Det lirar fint ihop! Testa receptet så förstår ni…
Kocken Mathias Dahlgrens 5 tips till hemmakocken
I en väldigt läsvärd artikel i senaste numret av magasinet Icon får jag som läsare möta kocken Mathias Dahlgren. Bland annat delar han med sig av fem kloka råd till hemmakockar. Artikeln ger en fin beskrivning av kockgeniet Mathias, hans matfilosofi och den resa som han och det svenska köket har gjort. Som en del…