Håkan skriver

Kycklingpaj

Kycklingpaj

Ibland sammanfaller det enkla och det goda. Denna kycklingpaj kommer jag definitivt göra igen eftersom den både är enkel att fixa till och väldigt god. Personligen tycker jag att den funkar lika bra som bjudmat som på en tisdag mitt i vardagen strax efter semestern någon gång i augusti. Typ. Vad jag försöker säga är…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft! Igår kunde vi, med euforiska känslor i kroppen, fylla fyra flaskor med rabarbersaft. Eftersom vi inte är speciellt vana med syltning och saftning så kändes det lite ovisst. Skulle det smaka bra? Funkar detta saftrecept? Kommer det bli för surt, syrligt eller precis perfekt? Med facit i hand kan jag ärligt säga att det…

Kokning – vad händer när man kokar mat?

Kokning – vad händer när man kokar mat?

Vad händer egentligen när man kokar mat? Hur funkar det att koka i vattenbad eller vattenånga? Vad är betyder sjudning, pochering, blanchering, förvällning och skållning? Att behandla råvaror genom kokning är grundläggande inom matlagning men kanske ändå inte alltid så enkelt. Jag har tagit mig en djupdykning i detta ämne och hoppas här kunna klarlägga…

Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad

Fetaostfyllda köttfärsbiffar och melonsallad

Tänk dig något rejält men ändå lätt. Lite lustigt kanske men ungefär så var upplevelsen av att äta dessa fetaostfyllda köttfärsbiffar tillsammans med en trevlig melonsallad. Jag måste även påpeka den fina smakkombon man får till genom att använda fetaostens sälta och melonsalladens sötsyrliga smak tillsammans. Det lirar fint ihop! Testa receptet så förstår ni…

Håkan Liljeqvist

Håll dig uppdaterad med kurerat innehåll och de senaste rubrikerna, allt levererat direkt till din inkorg. Prenumerera nu för att ligga steget före och aldrig missa något.

Hoppa till innehåll ↓